Åtte røde spilte landskamper søndagRobertson sparket bort ballen og må stå over neste landskamp

Det har blitt spilt Nations League denne søndagen.

11. okt 2020 kl 22.46 Arild Skjæveland

Dagens første kamp i Nations League var mellom Irland og Wales på Aviva Stadium. I en dørgende kjedelig fotballkamp endte det 0-0.

Harry Wilson startet kampen, og spilte 67 minutter på venstrekanten. Han ble erstattet av sin lagkamerat Neco Williams fra Liverpool. Det var Wilsons 18. landskamp for Wales, og 19 år gamle Williams sin tredje.

England tok imot Belgia på Wembley, og det var belgierne med den tidligere Liverpool-målvakten Simon Mignolet i mål og Divock Origi på benken som stort sett var det førende laget. De tok også ledelsen ved Romelu Lukaku, etter at Eric Dier hadde gitt bort et straffespark.

Jordan Henderson var med fra start igjen etter skade, og fikk straffesparket som Marcus Rashford utlignet på etter 39 minutter. Liverpool-kapteinen hadde armbåndet også for landslaget, og spilte 67 minutter. Trent Alexander-Arnold var også med fra start, etter at han sto over privatlandskampen mot Wales tidligere i uken. Han var tredje sist på ballen til Mason Mounts vinnermål. Høyrebacken var på banen i 79 minutter. Joe Gomez var verken på banen eller benken i kveld.

Lite imponerende av Nederland

Nederland har kommet skeivt ut under sin nye landslagssjef Frank de Boer. De leverte en dårlig kamp og tapte mot Mexico tidligere i uken, da Virgil van Dijk spilte én omgang.

Mot Bosnia i Europa League spilte Virgil van Dijk hele kampen med kapteinsbindet på armen. Også Gini Wijnaldum spilte 90 minutter, i en kamp som endte 0-0. Den tidligere Liverpool-spilleren Ryan Babel fikk kampens store sjanse helt på slutten, men avsluttet langt til side for mål fra bra posisjon.

Nederland har står med fire poeng etter tre kamper i Nations League. De har kun scoret og sluppet inn ett mål så langt… Deres neste kamp er borte mot Italia på onsdag.

Slipper å spille på onsdag

Skottland scoret mål! Og de slo Slovakia 1-0 på hjemmebane søndag kveld. Andy Robertson startet på venstrebacken, og landslagskapteinen pådro seg også et unødvendig gult kort.

Han fikk det gule kortet for å sparke bort ballen, noe som betyr at han må stå over Skottlands kamp mot samme motstander på onsdag... Det virker lite sannsynlig at han vil reise tilbake til Merseyside allerede nå, med tanke på at han er landslagskaptein, men det vil bety at han får viktig hvile inn mot derbyet lørdag kl. 13.45.

Diogo Jota kom inn for Bernardo Silva og spilte de siste 28 minuttene da Portugal og Frankrike spilte 0-0. Cristiano Ronaldo fikk en stor sjanse tre minutter på overtid, men klarte ikke å score.

Jota og Portugal har sin siste kamp i denne landslagspausen på onsdag. Da er Sverige motstander.

Marko Grujic var verken på banen eller benken da Serbia fulgte opp playoff-seieren mot Norge med å tape 1-0 hjemme mot Ungarn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]