Kapteinen vil spille til han er 37

Jordan Henderson sier at han føler seg som en 25-åring fysisk.

11. okt 2020 kl 10.00 Arild Skjæveland

Jordan Henderson ble Liverpool-kaptein som 25-åring sommeren 2015. Nå er han 30 år gammel, men føler seg fantastisk, og tror han har mange gode år igjen.

– Jeg har nylig rundet 30, og føler meg fortsatt som en 25-åring fysisk. Jeg føler meg så bra som jeg noen gang har gjort, sier Liverpool-kapteinen i et intervju med Sunday Mirror

– Jeg er på et bra punkt i karrieren når det kommer til rutine, og fysisk er det ikke noe å lure på en gang for øyeblikket, sier han.

Vil spille til han er 37

Premier League-mesteren har planer om å spille til han blir langt oppi 30-årene.

– Jeg ønsker å spille så lenge som mulig. Jeg elsker fortsatt spillet, og ønsker å spille for England og Liverpool så lenge som mulig, sier han videre.

Henderson er kjent som avholdsmann, og veldig profesjonell utenfor banen.

– Jeg har alltid prøvd å leve på best mulig måte når det kommer til å gjøre alt riktig. Spise de riktige tingene, få riktig søvn, og leve på best mulig måte. De neste seks-sju årene bør jeg forhåpentligvis kunne prestere på det høyeste nivået, sier han.

– For øyeblikket føler jeg meg veldig bra fysisk, og jeg er på et bra stadiet av karrieren med erfaringene jeg har hatt de siste 10 årene, og jeg føler meg veldig sterk, sier han.

På landslagssamling med England

Jordan pådro seg en skade mot slutten av forrige sesong. Han startet denne sesongen med å spille 65 minutter i den første kampen mot Leeds, og én omgang i 2-0 seieren over Chelsea på Stamford Bridge. Da hadde han en stram muskel, som har holdt ham ute i de fire neste kampene.

Jürgen Klopp var glad for å sende kapteinen på landslagssamling med England, og mente 30-åringen ville ha godt av å komme inn igjen i rytmen og få kamptrening. Henderson var ikke på banen eller benken i privatlandskampen mot Wales på torsdag, men kan bli involvert i kveldens Nations League-oppgjør mot Divock Origi og Belgia.

– Jeg var litt uheldig som fikk den smellen mot slutten av forrige sesong, etter en helt merkelig duell der jeg fikk en kneskade. Men jeg har kommet meg fint, og føler meg veldig bra nå, sier Henderson.

England - Belgia har avspark kl. 18.00, og sendes på TV 2 Sport 1 og Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]