Gjorde landslagscomeback på bursdagen

Det har vært en hendelsesrik uke for Xherdan Shaqiri.

10. okt 2020 kl 22.50 Arild Skjæveland

For en uke det har vært for Xherdan Shaqiri. På denne tiden for en uke siden var Liverpool i forhandlinger om et salg av spilleren, men ingen av de to interesserte klubbene la inn et bud i nærheten av de £20 millionene Liverpool krevde.

Sveitseren kommer nå til å være en del av Jürgen Klopps spillerstall, minst frem til overgangsvinduet åpner igjen i januar. Han er registrert i klubbens Champions League-tropp for høstens gruppespill.

På mandag reiste han på landslagssamling med Sveits, og ble raskt satt i isolasjon etter en positiv koronatest. Han mistet privatlandskampen mot Kroatia – før det kom melding før helgen om at han hadde testet negativt. Med det kunne han fly med lagkameratene til Spania for lørdagens Nations League-oppgjør.

Comeback på landslaget

Shaqiri fylte 29 år på lørdag – og da passet det bra at han gjorde comeback på landslaget.

Han hadde spilt 82 landskamper og scoret 22 mål da han tok avgjørelsen i fjor sommer om at han ikke ville være med lenger. Det har blitt spekulert i om grunnen kan være kapteinsbindet. Arsenals midtbanespiller Granit Xhaka ble gjort til lagets nye kaptein i fjor sommer, da Stephan Lichtsteiner ikke lenger var god nok for landslaget.

Xhaka gikk ut i media og sa at han ville ofre kapteinsbindet, dersom det var det som var grunnen.

Uansett hva det var – så er Xherdan nå tilbake. Og mot Spania kom han inn fra benken til sin 83. landskamp, og sin første siden juni 2019. Han spilte 30 minutter, da Sveits tapte 1-0 i Madrid etter scoring av Mikel Oyarzabal. Det var ikke mye Liverpool-spilleren fikk utrettet mens han var på banen. Spania forsvarte seg godt.

Sveits ligger sist i UEFA Nations League A gruppe 4. På tirsdag er det ny kamp. Da venter Tyskland i Köln.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]