Shaqiri har testet positivt for Covid-19

Det sveitsiske fotballforbundet melder om positiv koronatest.

6. okt 2020 kl 10.54 Arild Skjæveland

Xherdan Shaqiri sluttet seg til den sveitsiske landslagstroppen på mandag. Tirsdag kom meldingen om at han har testet positivt for Covid-19. Det var den sveitsiske journalisten David Lemos som først meldte om det.

Han er endelig skadefri igjen, og skulle spille i privatlandskamp mot Kroatia, samt Nations League-kamper mot Spania og Tyskland. Det vil nå utgå, og 28-åringen må i isolasjon. Dette var første gang siden juni 2019 at Shaqiri var tilbake med landslaget.

Han er den fjerde Liverpool-spilleren som tester positivt, etter Kostas Tsimikas (ikke bekreftet av klubben), Thiago Alcantara og Sadio Mané.

De to sistnevnte har testet positivt den siste uken, og en må undre seg om klubben har situasjonen under kontroll, med tanke på at dette er spillere som trener sammen og er i nærkontakt. Liverpool har nå over halve troppen ute på landslagsoppdrag rundt om i verden.

Oppdatert: Liverpool FC har nå publisert en artikkel om Shaqiris positive test, og henviser til pressemeldingen fra det sveitsiske forbundet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]