Når stadionene åpner igjen vil de lokale være først i køen

Lokale sesongkortholdere vil bli prioritert, dersom England går for den samme modellen som Tyskland.

6. okt 2020 kl 09.24 Arild Skjæveland

Vi vet ikke når det er supportere tilbake på engelske Premier League-stadioner. Da meldingen kom om at planene om å prøve fra 1. oktober ble lagt på is, nevnte statsminister Boris Johnson at tiltakene kunne vare i seks måneder.

Klubbene jobber for å finne en løsning der de unngår at en må vente helt til mars måned, og har studert hvordan de gjør det i Tyskland.

Der tillates det å bruke inntil 20 prosent av stadionkapasiteten, dersom smittetallene ikke er høyere enn 35 per 100.000 innbygger i det området kampen spilles. Samtidig er det kun sesongkortholdere som bor i området som kan kjøpe billetter, og bortesupportere slippes ikke inn. Slik hindrer de at folk kommer reisende, og tar med seg smitte fra andre deler av landet.

Det var 11.500 tilskuere på Signal Iduna Park da Borussia Dortmund slo Freiburg 4-0 i helgen.

Vil ha det samme systemet i England

The Times rapporterer at de engelske klubbene har informert regjeringene om at de er forberedt på å gjøre det samme som i Tyskland, og kun slippe inn supportere som bor i nærområdet – for å redusere faren for å spre viruset ved bruk av offentlig transport. 

Mandag kom det melding om at 4700 billetter skal selges til en konsert i O2 Arena, som skal åpne igjen for første gang på ni måneder 5. desember. Det har ført til sinne blant klubbene – ettersom O2 Arena er en innendørsarena, i motsetning til fotballstadioner.

Regjeringen har satt ned en gruppe som skal studere det tyske systemet, for å finne ut om det er mulig å få til i England. I Liverpool er situasjonen veldig ille, og dersom kravet skal settes på 35 per 100.000 som i Tyskland, kan det ta lang tid før Anfield kan tas i bruk av supporterne.

På de siste tallene fra Liverpool City Council er det 487 positive per 100.000. Hele 2426 har testet positivt mellom 26. september og 2. oktober – 900 flere enn uken før. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]