Kan bli tvunget til å bruke juniorspillere ved koronautbrudd

Liverpool har to koronasmittede spillere. Skulle viruset spre seg ytterligere, kan de se langt etter nåde hos Premier League.

3. okt 2020 kl 10.06 Jens Bessesen

Liverpool har denne uken bekreftet at både Thiago Alcantara og Sadio Mané har fått påvist koronasmitte og er satt i isolasjon. Totalt ble det forrige uke meldt om ti tilfeller totalt blant spillere og støtteapparat i Premier League - ifølge The Athletic det høyeste antall smittede så langt denne sesongen.

Med to smittetilfeller på en uke, kan frykten for et lokalt utbrudd i Liverpool-troppen melde seg. Klubben har tatt alle forholdsregler og kjører hyppige tester, men Covid-19 er som kjent et virus som sprer seg raskt. 

Strenge regler

Skulle utbruddet skje i en Premier League-klubb kan de se langt etter nåde hos Premier League. Et koronautbrudd i en klubb vil ikke være god nok grunn til å få godkjent utsettelse av kamper. Daily Mail omtalte reglene i september:

  • Så lenge laget har minst 14 spillere tilgjengelig, inkludert U21-stallen, blir de tvunget til å spille.
  • U21-spillere som har spilt så lite som et minutt med seniorfotball i sin karriere blir regnet med blant de 14 spillerne som kreves.
  • Premier League utsetter ikke kamper hvis en spiller har brutt Covid-19-protokollene eller er i isolasjon grunnet reiser fra utlandet. 
  • Hvis en klubb nekter å gjennomføre en kamp vil det bli høring med et disiplinært panel. Straffen kan være bøter eller poengreduksjon ved gjentatte tilfeller. 

Press for å fullføre

Grunnen til de strenge reglene er ifølge Daily Mail at Premier League er under et voldsomt press for å fullføre sesongen. 

Skulle de ikke rekke å bli ferdig innen den planlagte 23. mai kan ligaen havne i både økonomisk og rettslig trøbbel. EM ligger nemlig like rundt hjørnet, og UEFA vil neppe at planene for mesterskapet må endres igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]