Thiago har testet positivt for Covid-19

Spanjolen er nå i isolasjon.

29. sep 2020 kl 19.33 Arild Skjæveland

Thiago Alcantara har testet positivt for Korona-viruset. Det melder Liverpoolfc.com

Han mistet kampen mot Arsenal, og skal ha hatt små symptomer, men er ved god helse og på bedringens vei ifølge klubben.

Nå vil han følge protokollen, og være i isolasjon.

Allerede i helgen kom det rapporter om at midtbanespilleren ikke hadde trent sammen med laget, og at han måtte testes for den fysiske formen før kampen mot Arsenal. Han var verken på laget eller i troppen mot «The Gunners», og Jürgen Klopp sa at han ville ha 29-åringen tilbake etter landslagspausen.

Med den positive testen vil han uansett ikke være aktuell for de to kampene før landslagspausen – mot Arsenal i ligacupen og Aston Villa i Premier League.

Første offentliggjorte positive test

Det har vært rykter og spekulasjoner rundt flere Liverpool-spillere, og om de har testet positivt. For Kostas Tsimikas ble det rapportert at han hadde testet positivt i hjemlandet, men det ble aldri offentliggjort av klubben.

Klubblege Dr Jim Moxon forklarer hvordan det fungerer.

– Det er valget til hver enkelt om de ønsker å offentliggjøre resultatet fra en Covid-19 test. Vi har fulgt alle protokollene, og Thiago er OK. Han vil isoleres etter retningslinjene, og forhåpentligvis vil han være tilbake med oss snart, sier han til Liverpoolfc.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]