– Det er vanskelig å forbedre dette laget

Jürgen Klopp sier de nye spillerne trenger litt tid for å bli helt varme i Liverpool-trøya.

28. sep 2020 kl 09.24 Jens Bessesen

– I fotball kan du ikke bare sette inn en ny spiller og si at nå er vi 20 prosent bedre. Det er ikke sånn det fungerer, sier Klopp til liverpoolfc.com.

– Jeg har sagt det før, at det er vanskelig å forbedre dette laget. Men det er mulig, og det er det vi prøver å gjøre på trening og med signeringer, sier han.

Må bli vant til hverandre

Klopp har snakket om de nye signeringene Thiago, Diogo Jota og Kostas Tsimikas. Mot Chelsea fikk vi allerede se noe av det Thiago Alcantara kan levere.

– Det er tydelig at Thiago har noen egenskaper som har gjort ham til den spesielle spilleren han har vært gjennom karrieren. Teknikken, overblikket, pasningene og måten han bestemmer rytmen, sier Klopp.

– Nå må vi trene og jobbe og bli vant til hverandre, sier han.

Manageren gjentar imidlertid at det ikke er så lett som at Liverpool blir mye bedre med en gang de kjøper nye spillere.

– Det trengs litt tid for å bli vant til ting, for eksempel presspillet, sier han.

I helgen ble det meldt at Thiago er usikker til kveldens kamp mot Arsenal.

Tøff oppgave å gå inn på midtbanen

– Men de tre nye spillerne har kommet inn i et lag som fungerte ganske bra fra før. Så det er ingen hast, og ingen grunn til å si at vi er sjanseløse om den og den ikke spiller, sier Klopp.

– Og det er bra fordi det fjerner den hektiske delen. Vi kan sette dem inn i det rette øyeblikk og den rette situasjonen, sier han.

Klopp sier han beundrer midtbanen som allerede var i klubben.

– Det er spillere som har gjort en utrolig jobb for å gi laget suksess. Det er en tøff oppgave å bli del av det, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]