Klubbene diskuterte hva som skal skje, dersom en sesong må avbrytes igjen

Det var tema på tirsdagens Premier League-møte.

29. sep 2020 kl 20.59 Arild Skjæveland

Ting som «null and void» og «points per game» var kanskje det vi leste mest om mens Storbritannia var stengt ned, og vi ventet på å finne ut hva som ville skje forrige sesong.

Heldigvis var Project Restart gjennomførbart, og Liverpool vant ligatittelen etter en ferdigspilt sesong. Da slapp de også å ta stilling til hva som skulle skje om ting ikke ble fullført, samtidig som alle klubbene var i en situasjon der de hadde egeninteresser.

Premier League-klubbene skal nå finne ut hva de skal gjøre dersom en lignende situasjon oppstår igjen – om en ikke får ferdigspilt sesongen.

Poeng per kamp

Rob Harris i Associated Press skriver at temaet var oppe på tirsdagens møte mellom Premier League-klubbene. 

Der ble de enig om å gå for en modell der en slutt-tabell blir regnet ut fra poeng per kamp, utifra hva som har skjedd frem til det punktet av sesongen.

Det som ikke har blitt avgjort enda, er hvor mye av sesongen som må være spilt for at en slik løsning skal tre i kraft. Det gjensto ni ligakamper da sesongen ble satt på pause i mars. Ifølge Harris vil det trolig måtte være spilt mellom 66 og 75 prosent av kampene for at det blir det. Alternativet dersom sesongen bare er halvspilt er trolig at sesongene bare må avbrytes og strykes.

Forhåpentligvis kommer en aldri i en slik situasjon igjen der det blir aktuelt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]