Alisson og Fabinho nektes å spille mot Leeds

Premier League-klubbene nektes å bruke sine brasilianere denne helgen.

8. sep 2021 kl 13.02Arild Skjæveland

Liverpool og de andre Premier League-klubbene som ikke ville slippe sine brasilianske spillere for å spille VM-kvalifisering denne måneden, får ikke bruke spillerne i helgens Premier League-runde. Det rapporterer Paul Joyce i The Times

Det brasilianske fotballforbundet har bedt FIFA om å ta i bruk regelverket som gjør at åtte spillere fra fem klubber nektes å spille kamper de fem dagene etter siste landskamp.

Det betyr at Alisson Becker og Fabinho er ute mot Leeds i helgen. Leeds må selv klare seg uten sin største stjerne Raphina. Roberto Firmino er skadet og ville uansett mistet kampen.

Tilbake mot AC Milan

Klubbene vil blokkeres fra å bruke spillerne fra 10. til 14. september. Det betyr at Manchester United må klare seg uten Fred både mot Newcastle i Premier League, og mot Young Boys i Champions League på tirsdag.

Chelsea må klare seg uten Thiago Silva mot Aston Villa og Zenit St. Petersburg.

Siden Liverpool spiller først på onsdag 15. september, skal Alisson, Fabinho og Firmino være tilgjengelig igjen, dersom sistnevnte er skadefri.

City må klare seg uten målvakt Ederson og Gabriel Jesus i kampen mot Leicester City.

Samtidig har det brasilianske forbundet sagt at Everton skal få bruke Richarlison, på grunn av deres gode forhold til Everton. Everton lot Brasil bruke angriperen sin i både Copa America og OL i sommer.

Kan tape 3-0

Dersom Premier League-klubbene ignorerer beskjeden fra FIFA, og likevel bruker brasilianerne sine, vil de straffes hardt.

Ifølge artikkel 22 i FIFAs regelverk, kan det bety 3-0-tap.

Hva som skjer dersom både Liverpool og Leeds velger å bruke sine brasilianere er uklart, men det virker lite sannsynlig at det vil skje.

Det er ny landslagspause i oktober, og denne nyheten vil neppe gjøre forholdet mellom Premier League-klubbene, FIFA og de nasjonale forbundene noe bedre.