Klubbene etterlyser dialog og informasjon fra FIFA

Arsene Wenger og FIFA har foreslått at VM skal arrangeres annethvert år.

En av de store «snakkisene» denne landslagspausen, har vært FIFA-forslaget om å arrangere VM annethvert år. Arsene Wenger fronter planene, og det er på jakt etter støtte for å gå bort fra dagens oppsett med hvert fjerde år.

Tidligere Liverpool-spillere som Michael Owen og Javier Mascherano skal være blant de tidligere spillerne som har blitt invitert til Doha i Qatar for å diskutere planene med FIFA.

UEFA og klubbene i Europa vil med all sannsynlighet stille seg imot planene, men det er ventet at planene kan få støtte ellers i verden. Det er 211 medlemsnasjoner i FIFA, og 166 av dem skal ha stemt for et forslag om å se muligheter for endring av dagens modell.

Allerede i desember kan det bli bestemt om det blir noe av.

Dette er forslaget

FIFA har varslet at de vil komme med mer informasjon om planene sine på torsdag i denne uken, men dette er det vi vet så langt.

  • VM annethvert år fra 2028
  • Det skal ikke føre til flere landskamper
  • Alle spillere vil ha garantert minst 25 hviledager hver sommer
  • Det blir færre landslagspauser fordi det kun skal arrangeres to kvalifiseringsperioder hvert år

Skepsis fra flere

Jürgen Klopp vil garantert få spørsmål om VM-planene på sin pressekonferanse på fredag. Det er ikke mange ukene siden Wenger var på AXA Training Centre for å dele ut priser på vegne av FIFA, så trolig har de allerede snakket om det.

MØTTE WENGER: Jürgen Klopp møtte Arsene Wenger på treningsfeltet til Liverpool i august.

MØTTE WENGER: Jürgen Klopp møtte Arsene Wenger på treningsfeltet til Liverpool i august.

Allerede nå har flere vært ute og sagt sin mening.

– Jeg møtte faktisk Arsene for et par uker siden. Han møtte flere trenere, så jeg har en ganske god idé om hva planene er. Jeg mener hele kalenderen trenger en gjennomgang. Min tilbakemelding vil være at jeg tror vår generasjon vil synes det er et merkelig konsept med VM annethvert år, sier Gareth Southgate til Sky Sports

Nasser al-Khelaifi er president for Paris Saint-Germain, og nå også sjef i European Club Association (ECA) som representerer alle storklubbene i Europa utenom de tre gjenværende klubbene som fortsatt kjemper for The Super League.

– Det vi ønsker er en dialog. Så kan vi snakke. FIFA har ikke henvendt seg til oss, var hans korte kommentar til AP

Manchester City og Leeds United er de to klubbene som så langt har ytret seg om VM-planene. Begge er negative.

– Det er ikke rom for noe. Ingen rom for noe som helst. Spillerne kan ikke spille flere kamper, det er helt klart, sier Ferran Soriano, som er daglig leder i Manchester City, til the Telegraph

– Jeg liker at det er hvert fjerde år, men kanskje vi kunne hatt en diskusjon på å ha det hvert tredje år. Hvorfor skal ikke FIFA åpne dialog? Etter min mening er det en frakobling her, sier Andrea Radrizzani, som eier Leeds.