– Hadde vi latt dem dra hadde de mistet minst fire kamper

Jürgen Klopp mener fotballen har et stort problem. Fortsatt er det uklart om Alisson og Fabinho kan spille i helgen.

10. sep 2021 kl 23.53Arild Skjæveland

Premier League-runden starter lørdag kl. 13.30, og fortsatt er det ikke klart om de brasilianske spillerne får delta i den fjerde serierunden.

Jürgen Klopp vet ikke om Alisson Becker og Fabinho får spille mot Leeds på søndag kveld, og vil se hvordan flere av de andre klubbene forholder seg til utestengelsen av brasilianerne før oppgjøret på Elland Road. Det har kommet signaler om at det kan være en løsning i sikte – men det ble også sagt onsdag kveld.

Klopp er tydelig frustrert, både over kampbelastningen og mangelen på kommunikasjon og samarbeid landslag og klubblag.

– De kan arrangere Copa America hvert eneste år, og det kan vi ikke påvirke. Nå ga de oss beskjed om de tre kampene, og vi gjør som vi alltid har gjort: vi lar spillerne dra – men denne gang kunne vi ikke. Når de kom tilbake ville de kunne miste fem kamper. Jeg er ikke helt sikker, men i alle fall Leeds, AC Milan, Crystal Palace og trolig Norwich. Det er minst fire kamper de ikke kunne spilt. Vi kan ikke bare sitte her og si «ingen problem – la dem gå».

– Vi er ikke involvert i noen av disse avgjørelsene. Vi har ikke organisert noen turnering, vi har ikke bedt om tre uker i landslagspausen, og vi har ikke sagt «spill den siste kampen på torsdag», som er til fordel for Brasil. På den siste mulige datoen skal de spille den siste kampen – så ingen tenker på klubbene, og ingen tenker på spillerne. Nå sitter vi her og blir straffet for det.

– Jeg synes ikke det er greit, men dersom det er slik, så kan jeg ikke endre på det. Vi ønsker å dra til Leeds, uansett hvor vanskelig det er, så vil vi dra dit og vinne kampen. Selvsagt ønsker vi å bruke våre beste spillere.

– Vi har et problem i fotballen. Noen organiserer turneringer, og bryr seg ikke om spillerne som skal delta. Slik er situasjonen. Det høres ikke riktig ut, fordi det ikke er riktig.

– Ingen burde utestenges

Klopp ble spurt om han synes det var urettferdig og om det gikk utover Premier Leagues sportslige integritet at Everton hadde fått unntak fra Brasil. Blåtrøyene har fått klarsignal til å bruke Richarlison på mandag – som foreløpig eneste klubb som får bruke en brasiliansk landslagsspiller denne runden.

Det var ikke Klopp særlig interessert i.

– Nei, med Richarlison. Richarlison spilte i OL. Han spilte i Copa America, og så i OL. Jeg tror ikke jeg er kjent for å si for mange positive ord om Everton, men det er absolutt ikke noe jeg tenkt et sekund på, svarte Klopp.

– Min personlige mening er at ingen skal utestenges. Vi hadde ingen mulighet til å komme oss rundt dette, sier han videre.

– Så lenge alle land har sine egne regler, vil vi ikke komme ut av dette.

Leeds - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.