Mané, Tsimikas og brasilianerne må i karantene: Mulig løsning på landslagskonflikten, men Klopp er langt fra fornøyd

Frustrert Jürgen Klopp misfornøyd med foreslått løsning for landslagsspillerne som må i karantene.

1. okt 2021 kl 14.05Jens Bessesen

Jürgen Klopp sier på fredagens pressekonferanse at Sadio Mané og Kostas Tsimikas i tillegg til Alisson og Fabinho må i karantene etter kommende landslagssamling ettersom alle skal spille i rødlistede land. 

Det kan se ut til å nærme seg en løsning som gjør at spillerne kan spille kamp for klubblaget mens de er i karantene, men Klopp er langt fra fornøyd med situasjonen. Klopp sier at den nåværende løsningen er at spillerne må i ti dagers karantene på et hotell de velger selv. Maten må levers til rommet og de får ikke ha besøk, men de kan trene og spille kamper mens de er i karantene.

– Spillerne skal dra på landslagssamling i ti-tolv dager, for så å gå ti nye dager i karantene. Det er 22 dager, og to uker etter det igjen er det ny samling. Det høres ikke ut som en løsning for meg, sier Klopp.

– Ikke ordentlig gjennomtenkt

Han peker på at karantenereglene er strengere i England enn land som Frankrike og Tyskland, der spillerne som toppidrettsutøvere slipper krav om karantene. Slik har vært praksis hele veien etter at fotballen startet å rulle igjen under pandemien, men England har nå tatt bort dette kravet. 

– Spillerne lever fremdeles konstant i bobler. Jeg vet ikke hva som har endret seg, sier Klopp før han retter kritikk mot regjeringen.

– Det føles ikke ordentlig gjennomtenkt. Vi drar folk ut av deres normale liv uten grunn i tre uker. Når de er med oss gjør de ikke noe annet enn å trene og gå hjem, så det føles ikke riktig at de skal bo på hotell.

– Jeg forventer ikke at regjeringen skal tenke på hver enkeltspillers behov. Men Premier League må kjempe for sine spillere. Hvis situasjonen i Brasil er så ille, må vi gjøre noe. Men hvorfor kan spillere reise tilbake til andre land i Europa mens de må i ti dagers hotellkarantene her hvor de får mat levert på døren, sier en frustrert Klopp.

Han legger til at dette ikke er en løsning som er bekreftet, men at det er den han har blitt forelagt. 

– Det er ikke greit, er konklusjonen til Klopp.

Brasilianerne kan miste kamp uansett

Tre dager før en ny landslagssamling går i gang er det ikke kommet noen bekreftede løsninger på kaoset som preget den forrige samlingen. Da valgte de aller fleste Premier League-klubbene å holde igjen spillerne som skulle spilt landskamper i rødlistede land. Spillerne ville nemlig blitt pålagt ti dagers hotellkarantene ved retur til England dersom de dro - da uten mulighet til å spille kamper underveis.

Det var forventet at en løsning på problemet ville være på plass i god tid før oktobersamlingen, men foreløpig har det ikke kommet noe som helst. Det kan føre til mer strid mellom klubber, landslag, myndigheter og FIFA. Det internasjonale fotballforbundet var nære på å utestenge spillere i fem dager tidligere i september nettopp fordi klubbene holdt dem igjen.

Klubbene, spillerne og managerne er meget frustrert over manglende informasjon bare dager før neste samling. Også spillerforeningen er frustrert.

Uansett hva som skjer vil den brasilianske duoen trolig gå glipp av kampen mot Watford 16. oktober. Brasils siste kamp kommende samling spilles nemlig natt til fredag 15. oktober engelsk tid.