Klopp forklarer hvorfor han byttet ut målscorer Curtis Jones, og synes hans lag tapte for mange hodedueller

Angriper Roberto Firmino inn for midtbanespiller Curtis Jones umiddelbart etter at Liverpool hadde tatt ledelsen, med 23 minuter igjen å spille, virket som et litt merkelig trekk av Jürgen Klopp.

25. sep 2021 kl 22.05Einar Kvande

– Vi bestemte oss for å gjøre den endringen på stillingen 2-2, for vi trengte noe mer på topp og en klar struktur. Vi måtte sette inn en spiller til for å gi Brentford noe å tenke på. Jeg synes det fungerte veldig bra. Vi hadde enorme sjanser.

Slik forklarte Jürgen Klopp byttet til Sky Sports etter kampen.

– Curtis er en topp spiller. Et talent, og en skikkelig god pakke, noe han viste i dag. Han var involvert i en rekke situasjoner, og var modig når han spilte mellom linjene. Han er fortsatt ung, og er i god form.

Dårlig organisering

Liverpool-manageren var ikke spesielt fornøyd med hvordan hans lag startet kampen.

– Jeg var ikke særlig fornøyd med måten vi starten kampen på. Vi var ikke organiserte da vi slapp inn det første målet. Vi reagerte bra på scoringen, og gjorde noen fine mål, og kontrollerte kampen bedre i andre omgang.

– Det var en super pasning fra Fab på det andre målet, og et strålende skudd fra Curtis på det tredje, men vi klarte ikke å avgjøre kampen til vår fordel. Brentford gjorde gode prestasjoner ved sin første og sin andre scoring, og fortjente poenget de fikk. Vi kunne ha scoret flere mål, men dette er greit.

– Det var situasjoner der vi burde ha gjort det bedre, og da kunne det ha blitt en helt annen kamp. Deres keeper burde hatt nummer 10 på ryggen med de ballene han spilte fremover på banen. Jeg har ikke noe problem med å akseptere at de spiller denne type fotball. Slik er fotballen. Du må skape ting for å fortjene seieren. De fortjente poenget, fordi de kjempet med nebb og klør. Jeg har stor respekt for det.

Tapte for mange hodedueller

– Jeg vet ikke om det er riktig å si at jeg nøt kampen. Det var en vill kamp. Brentford fortjente de tre scoringene for måten de spilte på. Vi klarte ikke å håndtere de lange ballene i dag, men vi burde ha scoret flere mål.

– Jeg likte hvordan mine gutter spilte sammen. Vi spilte en god kamp. Våre gutter tror ikke at de må være overlegne i alle situasjoner. Vi kjempet hardt. Vi måtte gjøre det. Jeg var veldig godt fornøyd med våre prestasjoner med ballen. Men jeg var ikke så godt fornøyd med våre prestasjoner når ballen var i lufta.

– Stemningen på stadion var utrolig, og Brentford kjempet veldig hardt. Vi kjempet også. Men vi må være klar for å møte et krigende lag, for det var nettopp kriget de gjorde. Vi tapte for mange dueller i lufta, og det gjorde at vi mistet rytmen.

– Vi gjorde vårt. Vi spilte veldig god fotball og skapte enorme sjanser. Vi gjorde tre mål, men burde ha scoret fire, fem eller seks mål. Brentford fortjente sine tre mål, og kunne hatt fire. De gjorde det veldig bra, og derfor fortjente de resultatet de fikk.

Stolt Brentford-manager

Brentford-manager Thomas Frank var en stolt mann etter å ha påført serielederen et poengtap.

– Jeg er stolt, det må jeg innrømme. Vi gikk tå til tå med et av de tre beste lagene i landet for øyeblikket. Et av de beste lagene i Europa de tre siste årene, og jeg synes vi fortjente poenget vi fikk, etter å ha jobbet hardt, sa dansken.

– Liverpool er det farligste kontringslaget i landet. De sender så mange spillere fremover. Det gjorde det vanskleig for oss, for vi ønsket også å gå høyt i banen. Vi ønsket å være modige, og til tider blottla vi oss litt for mye.