Vurderte å hente toppscoreren til Leeds

Liverpool vurderte å hente Leeds sin toppscorer, mens Leeds ville ha Liverpool-spiller på lån.

10. sep 2021 kl 12.03Jens Bessesen

– For en spiller! 

Det sa Jürgen Klopp om Patrick Bamford før Liverpool møtte Leeds på bortebane i april. Tyskeren er åpenbart en beundrer av toppscoreren til Marcelo Bielsas lag. I sommer signerte han en femårskontrakt med klubben, og i helgen fikk han sin debut for det engelske landslaget.

Bamford leverte så godt forrige sesong at Klopp og Liverpool tidligere i år skal ha vurdert å hente ham til Anfield. Det skriver Neil Jones i Goal.

Forsvarte Bamford

Interessen skal aldri ha ført til noe konkret kontakt mellom klubbene, og Bamford selv var lunken til å være femtevalg på topp i Liverpool. Men interessen skal ha vært genuin - noe som også underbygges av at pålitelige David Ornstein i The Athletic meldte om interessen allerede i mai. 

Både Klopp og hans støtteapparat har stor sans for 28-åringen, noe som ble underbygget da Klopp snakket om spissen i vår.

– Han er en eksepsjonell spiller. Arbeidsinnsatsen er enorm, og i tillegg spiller han god fotball og scorer mål, sa Klopp som fnøs av kritikken mot Leeds som gikk på at de manglet en skikkelig målscorer.

– De sa at Bamford ikke var god nok. Jeg er glad for at han motbeviste, sa Klopp.

Bamford scoret 17 mål i Premier League forrige sesong - blant annet i åpningskampen på Anfield mot Liverpool. Så langt denne sesongen står han med én scoring.

Ville låne Jones

Goal skriver for øvrig at det kunne ha blitt en den andre veien i sommer, hadde Leeds fått det som de ville. 

Leeds' sportsdirektør Victor Orta skal ha tatt kontakt med Liverpool for å høre om de kunne låne Curtis Jones, men svaret fra Anfield var et kontant nei. 

Jones har en tøff kamp om plassen på Liverpools midtbane, men han er i høyeste grad inne i planene til Klopp.

Søndag møtes Liverpool og Leeds på Elland Road. Kampstart er klokken 17.30.