Avis spår at Adrian vokter buret mot Leeds dersom Alisson er utilgjengelig

Adrian og Caoimhin Kelleher kjemper om plassen.

10. sep 2021 kl 08.45Jens Bessesen

Det er fremdeles usikkert om Liverpool kommer til å bruke Alisson Becker og Fabinho denne helgen, etter at FIFA angivelig har gitt brasilianske landslagsspillere i Premier League en fem dagers spillenekt. Bakgrunnen for konflikten er at de ble holdt igjen fra samlingen fordi de måtte tilbrakt ti dager i hotellkarantene ved retur England. 

Det hjalp heller ikke at samlingen i Sør-Amerika ble forlenget slik at siste kamp ble spilt natt til fredag. Spillerne ville dermed ikke rukket helgens kamp uansett.

Nå er spørsmålet om Liverpool kommer til å bruke sine viktige spillere, eller om de vil føye seg etter FIFAs krav.

Hvem blir erstatterne?

Skulle Alisson være utilgjengelig, har Jürgen Klopp to alternativer på keeperplass - Caoimhin Kelleher og Adrian. 

Så langt denne sesongen har det virket som Kelleher har fått rollen som andrekeeper - han har sittet på benken i alle tre ligakamper og fikk dessuten spille 90 minutter i treningskampen mot Osasuna uken før sesongstart. 

Adrian har på sin side kun vært med i kamptroppen én gang, og de 90 minuttene han fikk med spilletid i treningskamper kom tidlig i oppkjøringen.

Likevel skriver avisen Mirror at det er Adrian som ligger an til å bli Alissons eventuelle erstatter. Om den informasjonen er til å stole på er heller usikker - de legger også til en liten helgardering når de skriver at Kelleher «har en mulighet» til å starte. 

Sist Adrian spilte en offisiell kamp for Liverpool var i borteseieren mot Sheffield United 28. februar. Da holdt han nullen. Kellehers forrige ligakamp var 0-1-tapet hjemme mot Brighton 3. februar.

Når det gjelder Fabinho-rollen er det naturlig å anta at kaptein Jordan Henderson kan vikariere der. Thiago Alcantara er et annet alternativ. Klopp har fremdeles mange valgmuligheter på midtbanen - i tillegg til Henderson og Thiago er også Harvey Elliott, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Curtis Jones og nå også James Milner tilgjengelige.

Hva skjer nå?

Onsdag kom nyheten om at FIFA skal ha sagt til klubbene at de ikke får lov til å bruke sine brasilianere de fem første dagene etter at samlingen er over. Brasil spiller sin siste kamp natt til fredag norsk tid, og dermed vil brasilianerne, inkludert Alisson og Fabinho, være utestengt denne helgen.

Men flere medier, blant andre Sky Sports og Sunday World, melder torsdag at Liverpool og flere andre klubber mener FIFA ikke har noe grunnlag for å komme med en straff. Konflikten kommer med andre ord etter alle solemerker til å fortsette fredag.

Hva som skjer i helgen er fremdeles uvisst. Jürgen Klopp vil garantert bli spurt om temaet når han møter pressen fredag klokken 13.30.

denne sakenkan du få mer informasjon om konflikten.