Kampkommentar Brentford-Liverpool 3-3:United og Chelsea tapte og alt lå til rette for en fin kveld, men Brentford ga bortelaget flere tøffe biestikk

Chelsea og Manchester United tapte begge sine formiddagskamper og Liverpool kunne overta tabelledelsen alene. Kunne det bli bedre?

Og når hjemmesupporterne på Brentford Community Stadium hilste alle velkommen med «Hey Jude» fra Liverpool-bandet The Beatles så var dette helt optimalt.

Men det var før kampen ble satt i gang.

Da kampen i London ble blåst i gang lørdag kveld, var det ingen mindre enn fem lag med tretten poeng; Liverpool og Manchester City lå likt på poeng og målforskjell, mens Chelsea, Manchester United og Everton fulgte deretter.

Vi er i tabelltoppen alene og selv om forsvarsspillet tidvis var under enhver kritikk, så ble ikke kvelden så mørk. Liverpool er i tabelledelsen alene etter å ha fått hardere motstand enn hva mange forventet i Vest-London.

Tøft møte

Liverpool møtte Brentford for første gang i ligasammenheng siden før andre verdenskrig og det på London-lagets forholdsvis nye stadion, Brentford Community Stadium, som også er Premier Leagues minste. Det var fullsatt og godt trykk fra de 17.250 tilskuere på tribunen.

For de som trodde at dette kom til å bli plankekjøring for The Reds, måtte tenke om igjen. Brentford er et spillende lag, med både ballspillere, fysiske og robuste spillere og mye fart.

Her lå det fallgruver i massevis.

GOD: Kristoffer Ajer spilte en god kamp mot sitt favorittlag. Her i duell med Jordan Henderson.

Ajer reddet

Knappe fem minutter var spilt da Liverpool-supporter Kristoffer Vassbakk Ajer tok telling etter en smell i hodet. Men Rælingen-gutten kom seg på beina, akkurat tidsnok til å redde Liverpools første sjanse ved Mo Salah på målstreken.

Starten ble livlig og hendelsesrik med flere store sjanser til begge lag. Lille, tette og kvikke Mbeumo og store og sterke Toney, som er det naturlige oppspill-punktet for de rød-hvite, skapte flere ganger trøbbel for Liverpool-forsvaret og Merseysiderne var heldige som ikke kom under. Toney tok van Dijk i en duell tidlig og etter hvert gikk det en «faen» i nederlenderen om at dette ikke skulle skje igjen.

Hjemmelaget hadde respekt og ble spilt lavt, men de Bodø/Glimt-kledte Liverpool-spillerne greide ikke helt å finne ut av det offensivt. Et spillende Brentford leverte den ene ballen etter den andre i ledige rom i Liverpool-forsvaret og litt flaks og en meget god Alisson Becker gjorde at de helgule ikke ble liggende under.

FARLIGE: Brentford var flere ganger farlige fremme. Og rett som det var havnet Liverpool-forsvaret i trøbbel. Her er det Alexander-Arnold og Matip som er i vanskeligheter.

Gjensyn

Kampen var også et gjensyn med en tidligere Liverpool-spiller. Spanske Sergi Canos – som fikk en kamp i rødt i 2015/16-sesongen - har trøye nummer 7 i Brentford og har gjort sine saker bra så langt i sesongen. Han hadde en del ballkontakt mot sin tidligere arbeidsgiver også og en klar instruks om å se etter målfarlige Toney når han hadde ballen. Canos er også en teknisk god spiller som kan gjøre sine ting på egen hånd.

Brentford var på forhånd et av de gjerrigste lagene i ligaen, med få scorede og innslupne mål. 3-3 hjalp litt på å motbevise ryktet. Klubben hadde en herlig fightervilje, kom seg i angrep og jobbet godt i forsvar. Og bakerst har de en keeper som var i det umulige hjørnet.

Ledermålet deres etter 26 minutter var pent nok. Canos førte ballen på høyresiden, la inn fra høyre foran Liverpools mål. Ballen ble hælsparket videre av bevegelige Toney og den gikk helt til Pinnock på bakerste stolpe som scoret fra kort hold.

Fem minutter etter utliknet Jota, som hadde sneket seg mellom Brentfords midtstoppere og headet et innlegg fra Henderson i mål. Høyreiste Ajer, som hadde reddet fra Salah, nådde ikke opp på innlegget.

Jota fikk flere gode muligheter foran Brentford-målet og kunne scoret langt flere enn det ene han fikk.

I andre omgang ble VAR sendt i arbeid, da Fabinho fant Salah med en kjempepasning. Salah scoret og VAR sjekket om assistentdommerens flagg virkelig kunne være rett. Det var det ikke og dermed sendte egypteren klubben sin alene i tabell-ledelse og seg selv med sitt hundrede ligamål for klubben.

MÅL: Jota header inn Liverpools første mål, på innlegg fra Jordan Henderson.

Flere valg

Unggutten Curtis Jones var i startoppstillingen til Liverpool for første gang i årets Premier League og unggutten var aktiv og god i denne kampen.

Han kom også på scoringslisten. Han får en pasning til venstre, skrår innover og bestemmer seg for å skyte knallhardt i mål. Da sto det 3-2 og igjen var Liverpool alene i tet.

Like etter ble han byttet ut for Roberto Firmino, som endelig var tilbake etter skade.

Liverpool vartet opp med utrolig mange overganger i denne kampen og hadde nok sjanser og skudd på Brentford-keeper David Raya til å vinne denne kampen. Spanjolen var i det umulige hjørnet og sto i perioder som en vegg. Blant annet hadde han en feberredning av de sjeldne mot slutten. Toney hadde også en ball i nettet bak Alisson etter 90 minutter pluss, men her kom VAR til alt hell inn og annullerte.

Trekker vi fra noe rusk i de bakre rekker, så spilte ligalederne en god fotballkamp i London vest.

Første Brentford-målscorer Pinnock måtte forlate banen rett før pause. Dette banet veien for en vits-klassiker med innbytteren, dansken Mathias Jørgensen, norsken Kristoffer Ajer og svensken Pontus Jansson.

Kampen ble så bra som man kunne forvente; seks mål og masse som skjedde foran målene. For nøytrale fotballsupportere så var nok dette den optimale fotballkamp.

Denne kampkommentaren er ikke akkurat nøytral og selv om undertegnede ser underholdningsverdien, så har det en liten bitter ettersmak med flere mål som vel burde blitt klarert. Men her var det 90 minutter med topp underholdning for Premier Leagues del.

GOD: Brentfords spanske keeper, Raya, var meget god mot Liverpool. Her blir han overlistet av Mo Salah.

Ellevilt

Liverpool startet kampen i Brentford som ligaleder likt med Manchester City. De avsluttet alene på tabelltopp og med fornøyde hjemmesupportere som sang «Hey Jude» av full hals. Etter tre baklengsmål, der det ble vist heller slett forsvarsspill, så får det være det som er verd å ta med seg i denne kampen.

Liverpool-fansen på Brentford Community Stadium og andre steder i verden, kunne synge "Top of the League" av full hals.

Da får det så være at det hadde vært veldig mye bedre om denne kampen hadde endt med helgul seier.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har nok litt å sette fingeren på defensivt. Toney og hans rekkekamerater satte Liverpools forsvarsfirer under press hver gang de fikk sjansen og det var flere ganger tilløp til panikk hos Alexander-Arnold/van Dijk/Matip/Robertson.

Denne kampen er uansett et varsku om at nykommer Brentford på ingen måte blir en kasteball i årets Premier League. For alle som har kjent på biestikk, så er det akkurat sånn det møtes. Etter seieren over Arsenal og denne kampen mot Liverpool, så viser de at de kan spille jevnt med alle, uansett navn. Spesielt på hjemmebane er de en hard nøtt å knekke.

Neste søndag møter Liverpool sin nærmeste rival på tabellen på Anfield. Men først skal Liverpool til Porto og Manchester City til Paris (og møte PSG). Begge Champions League-kampene spilles på tirsdag.

TAKK: Jordan Henderson takker fansen.

JUBEL: Også bortesupporterne hadde litt å juble for i Vest-London i kveld.