100 ligamål for Liverpool, og nå er utrolige Salah inne blant klubbens ti fremste målscorere

Mohamed Salah fornekter seg ikke, og gjorde sitt Premier League-mål nummer 100 da Liverpool scoret tre mål for femte kamp på rad.

25. sep 2021 kl 21.06Einar Kvande

Mohamed Salah sendte Liverpool opp i en 2-1 ledelse ni minutter etter pause på Brentford Community Stadium. Men han trodde først at scoringen hadde blitt annullert for offside av en overivrig linjemann. Men VAR grep inn, og TV-bildene viste tydelig at Salah var onside da Fabinho slo et helt nydelig fremspill som den egyptiske kongen satte vakkert i mål.

Dermed kunne Salah juble for sitt 100. Premier League-mål, i sin 151. ligakamp for Anfield-klubben. Til sammenligning tok det Thierry Henry 160 kamper å gjøre 100 ligamål for Arsenal. 

Bare Alan Shearer, Harry Kane og Sergio Aguero har nådd 100 Premier League-mål for sine klubber på færre kamper enn egypteren.

131 mål totalt

Totalt har egypteren nå gjort 131 mål siden han ble Liverpool-spiller i 2017. Scoringen tok Salah foran Sam Raybould og inn på listen over klubbens ti fremste målscoerere gjennom tidene

Salah brukte 210 kamper på å ta seg inn blant topp ti.

Foruten de 100 målene i Premier League har Salah gjort 27 mål i Champions League og fire mål i FA-cupen.

17 av scoringene har kommet på straffespark.

West Ham er laget som Salah har gjort flest mål mot, med ni.

– Det var et utrolig øyeblikk. Han har vært utrolig helt siden han kom til klubben. Han er en fantastisk fyr, kommenterte lagkaptein Jordan Henderson til Sky Sports etter kampen.

Liverpools fremste målscorere

– For to uker siden rundet han 100 Premier League-mål, og nå 100 for Liverpool. Vi må gi ham en ny trøye med 100 på ryggen! Hans scoringstall er helt utrolige, men jeg er sikker på at Mo tenker på de to sjansene han bommet på. men selvsagt er det en stor prestasjon, sa manager Jürgen Klopp.

– Men jeg er sikker på Mo ser det på samme måten som meg, at han ville ha elsket å stå med 101 mål nå. Vi hadde mange gode sjanser mot et vanskelig lag, men vi klarte ikke å forsvare oss godt nok når keeperen deres slo ballen langt, oppsummerte tyskeren.