Salah er verdens femte best betalte fotballspiller, og snart kan han tjene mye mer

Forbes sin siste oversikt viser at det bare er fire fotballspillere i verden som tjener mer penger enn Mohamed Salah, og egypteren er nå i forhandlinger med Liverpool om en betydelig lønnsøkning.

22. sep 2021 kl 13.54Einar Kvande

Forbes sine lister viser at Cristiano Ronaldo er verdens best betalte fotballspiller. Manchester Uniteds midtbanespiller vil tjene 91,63 millioner pund før skatt i 2021/22. 36-åringen hever en lønn på 51,31 millioner pund i United, i tillegg til at hans estimerte inntekter fra kommserielle avtaler er på 40,31 millioner pund.

Lionel Messi, som toppet listen i fjor, kommer på andreplass, med inntekter på 80,63 millioner pund. Hans lagkamerater i PSG, Neymar og Kylian Mbappe, er de fotballspillerne som tjener tredje- og fjerde mest i verden, med henholdsvis 69,68 millioner pund og 31,54 millioner pund i inntekter.

Salah er en av tre Premier League-spillere blant topp ti inne på listen til Forbes. Ronaldos lagkamerat i Manchester United, Paul Pogba, er nemlig på åttendeplass, med 24,92 millioner pund.

Salah er den blant topp ti som har lavest lønnsinntekter fra klubben, men egypteren tjener godt på diverse kommersielle avtaler.

Forhandlinger pågår

I disse dager jobber Liverpool FC hardt for å komme til enighet med Salah om en ny langtidskontrakt. 

Tabloidavisen Mirror meldte i begynnelsen av denne måneden at Salah krever en halv million pund i ukelønn for å skrive under en ny kontrakt med Liverpool, men dette medfører ikke riktighet, ifølge Liverpool Echo.

Lokalavisen opplyser at Liverpool FC fortatt jobber hardt for å komme i mål med en ny avtale for Salah, og det skal pågå samtaler mellom Anfield-klubben og spillerens representanter.

Salah har under to år igjen av kontrakten han skrev med de røde i 2018.

Liverpool ønsker å belønne egypteren for hans enestående bidrag for klubben. Salah har gjort fantastiske 127 mål på 206 kamper siden overgangen fra Roma sommeren 2017. En overgang som kostet de røde 43,9 millioner pund.

Echo skriver at beløpet som Salah ber om i ukelønn ikke er i nærheten av de 500 000 pund i uken som Mirror antydet i begynnelsen av måneden.

Lokalavisen melder videre at en ny kontrakt for Salah nå er Liverpools førsteprioritet, etter at klubben har brukt sommeren til å bli enige om langtidskontraker med en rekke nøkkelspillere, som Jordan Henderson, Fabinho, Alisson Becker, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Harvey Elliott. Caoimhin Kelleher, Adrian og Nat Phillips har også signert nye avtaler.