Salah har reist til Gabon

Mohamed Salah har sluttet seg til Egypt-troppen.

4. sep 2021 kl 15.13Einar Kvande

Mohamed Salah ankom Gabon lørdag, for å slutte seg til Egypt-troppen foran søndagens VM-kvalifiseringkamp mellom Gabon og Egypt i Franceville. Det melder det egyptiske fotballforbundet.

Faraoene startet VM-kvalifiseringen med å slå Angola 1-0 på hjemmebane onsdag. Den kampen fikk ikke Salah spille, på grunn av Storbritannias koronarestriksjoner.

Egypt er som kjent rødlistet i Storbritannia, og Salah måtte dermed ha gjennomført en hotellkarantene på ti dager ved retur til England dersom han hadde reist til Egypt for å spille Angola-kampen. Derfor nektet Liverpool å frigi sin store stjerne til den kampen.

Egypt leder gruppen sammen med Libya, mens Gabon ligger sist etter at de tapte 2-1 for Libya på onsdag. Egypt møter Libya to ganger i oktober. 

Gabon er på Storbritannias liste over gule land, og det er grunnen til at Salah har fått reise dit. Han vil sannsynligvis returnere til Merseyside fra Gabon tidlig i neste uke, og får dermed god til til å forberede seg til kampen mot Leeds den 12. september.