Han er en av de beste målscorerne som Jürgen Klopp har sett, og nå er han bare en scoring unna 100 Premier League-mål for Liverpool

Liverpools nummer 11 gjorde sitt 100 Premier League-mål tidligere denne måneden, og nå er han bare en scoring unna 100 Premier League-mål for Liverpool.

25. sep 2021 kl 09.22Einar Kvande

Mohamed Salah gjorde nemlig to Premier League-mål mens han spilte for Chelsea. På Stamford Bridge fant han seg imidlertid aldri til rette, slik han har gjort i Liverpool. En scoring til sender også Salah inn blant Anfield-klubbens ti mestscorende spillere gjennom tidene.

Tidligere denne uken gratulerte Jürgen Klopp sin tidligere elev Robert Lewandowski med å vinne European Golden Shoe for 2021. I den forbindelse ble han, ifølge Liverpoolfc.com, spurt om å sammenligne Salah med Lewandowski.

– Mo er absolutt der oppe sammen med ham, det er det ingen tvil om, lød svaret.

– Mo er en målmaskin, definitivt. Han er ekstremt profesjonell. Han gjør absolutt alt for å være i toppform. På toppen av det er han svært god teknisk, og desperat etter å score mål, noe som er til stor hjelp. Lewi er akkurat likedan. 

– Uansett hva du gjør ute på banen, uansett hvor mye du skaper, så trenger du noen på laget ditt som setter ballen i mål. Mo er absolutt der oppe blant de beste målscorerne jeg har sett, og det vet han. Antall mål han har gjort er utrolig. Jeg er heldig som har fått jobbe med noen gode spillere i løpet av min karriere.

Klopp ønsker ikke å legge press på Salah

Salah kom til Liverpool fra AS Roma sommeren 2017, og har gjort 130 mål på 209 kamper for Liverpool så langt.

– Mo forventet kanskje å score så mange mål når han kom hit, men jeg forventet det i alle fall ikke. Du kan ikke forvente noe slikt, for det legger press på en spiller. Men han har tatt enorme steg etter at han kom hit, og vi har spilt virkelig god fotball, noe som hjelper ham å score mål.

– Laget har utviklet seg i riktig retning, og Mo har vært svært viktig. Men ingen kan forvente så mange scoringer fra en spiller. Ingen vet hva som vil skje. Spillerne må holde seg skadefrie skal vi bevege oss i riktig retning.

– Jeg kan ikke være mer positiv i forhold til det Mo allerede har oppnådd, men du tenker selvsagt hele tiden på hva vi kan oppnå i fremtiden, og nå tenker vi på hva vi kan oppnå denne sesongen. Mo er i god form og i godt humør. Han jobber hardt, og har tilpasset seg endringene vi har gjort. Det er bra og positivt. Det er ikke så mye mer å si om den saken.

Liverpool FC jobber nå i kulissene for å få Salah til å skrive under en ny og forbedret kontrakt. Egypteren har allerede scoret fem mål denne sesongen, og Anfield-klubben ønsker selvsagt å ha ham med videre, også ut over hans nåværende avtale.