To kamper og ingen baklengsmål - starten på Liverpool-karrieren har vært perfekt for Konate

Ibrahima Konate begynner å få fotfeste i Liverpool, både på og utenfor banen.

24. sep 2021 kl 20.00Einar Kvande

Ibrahima Konate måtte vente en måneds tid på Liverpool-debuten, men nå har han fått to kamper på baken, og har fortsatt ikke vært med på å slippe inn mål i helrødt.

22-åringen var med fra start da Crystal Palace ble slått 3-0 på Anfield, og i bortekampen mot Norwich i ligacupen vant de røde med samme sifre, nok en gang med franskmannen i midtforsvaret.

– Jeg har spilt to kamper, og laget har spilt veldig bra. Fansen har også hjulpet oss. Dette har vært veldig stort for meg og min familie. Jeg er veldig glad for å være her, sier Konate i et intervju med Liverpoolfc.com.

Liverpools nummer fem er godt fornøyd med egen innsats i de to kampene.

– Jeg synes jeg spilte bra, men det viktigste er lagets prestasjon, at vi vant og holdt buret rent. Det er viktigere for meg enn min egen prestasjon.

Blir hjulpet av de fransktalende

Midtstopperen trives veldig godt i Liverpool, både på laget og i byen ved Merseys bredd.

– Alle har hjulpet meg med å finne meg til rette fra første dag av. Det er veldig viktig for en ny spiller som meg. Jeg trives sammen med alle spillerne, og jeg håper det fortsetter slik. 

Konate forteller at han snakker mest med Sadio Mané, Naby Keita og Divock Origi, fordi disse tre snakker fransk, slik at det er enklere for ham å kommunisere med dem.

– De har hjulpet meg mye siden jeg kom til klubben.

Franskmannen har også benyttet anledningen til å gjøre seg kjent med sin nye hjemby.

– Selvsag har jeg gjort det. Jeg kan ikke sitte hjemme hele tiden. Jeg bor i en ny by, og må bli kjent med den. Jeg elsker denne byen. Jeg har vært i sentrum. Det er ikke så langt dit med bil fra der jeg bor. Jeg bor ved sjøen, og det er veldig vakkert her.

En ny mulighet til å holde buret rent

Konate sier han har lært mye av de andre midtstopperne, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og Nathaniel Phillips. Han spilte sammen med førstnevnte mot Crystal Palace, og sammen med Gomez mot Norwich.

– Jeg spiller og trener sammen med veldig gode forsvarsspillere, men jeg lærer noe av alle spillerne på laget. Jeg må forbedre meg hver dag. 

I morgen kveld er det ny kamp for Liverpool, som skal møte Brentford i London. 

– I Premier League kan alle slå alle. Alle kamper er vanskelige. Kampen mot Brentford blir også vanskelig, og vi må være klare for det som venter oss. Vi må forsøke å forstå hva treneren ønsker av oss. Jeg håper vi tar tre nye poeng, men vi vet det ikke blir enkelt. Men dersom vi forsvarer oss sammen og angriper sammen, så har vi en sjanse til å vinne kampen. Jobber vi godt sammen har vi muligheten til å holde buret rent igjen, slik som vi gjorde i forrige kamp.