Kun to av Liverpools brasilianere er tatt ut til landskampene i oktober

En god nyhet for Jürgen Klopp, som dermed har ett mulig fravær mindre å bekymre seg for foran Watford-kampen.

24. sep 2021 kl 17.51Einar Kvande

Kun Alisson Becker og Fabinho av Liverpools brasilianere er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene i oktober. Brasil spiller borte mot Venezuela fredag 8. oktober, møter så Colombia på bortebane søndag 10. oktober, før de avslutter med hjemmekamp mot Uruguay fredag 15. oktober, altså bare dagen før Liverpool gjester Watford i tidligkamp i Premier League.

Roberto Firmino, som har vært skadet en stund, men som nå er tilbake i trening, kom altså ikke med i Brasil-troppen denne gangen, og det betyr at Bobby vil være tilgjengelig for Jürgen Klopp til Watford-kampen såfremt han ikke blir skadet igjen.

Dersom Liverpool ikke får gjort en spesialavtale med det brasilianske fotballforbundet om at Alisson Becker og Fabinho kun skal være involvert i de to førstnevnte av de tre kampene, vil duoen sannsynligvis gå glipp av Watford-kampen.

Brasils kamp mot Uruguay spilles klokken 02.30 natt til fredag 15. oktober, mens Liverpool møter Watford på Vicarage Road klokken 13.30 lørdag 16. oktober. Det er altså bare 35 timer mellom kampstart i Brasil og avspark i London.

Den britiske regjeringen vurderer å lette på karantenekravene for landslagsspillere som kommer hjem fra rødlistede nasjoner. Normalt kreves det ti dagers hotellkarantene ved innreise fra slike land, men forslaget som nå ligger på bordet går ut på at spillerne kun trenger å isoleres i fem dager i deres egne klubb-bobler før de kan spille kamper igjen.

Spørsmålet er om Liverpool kan komme til enighet med det brasilianske fotballforbundet om at deres spillere kun benyttes i de to første kampene, slik at de også rekker Watford-kampen, men etter feiden mellom det brasilianske fotballforbundet og Premier League-klubbene tidligere denne måneden skal det kanskje godt gjøres at fotballforbundet stiller seg velvillige til en slik forespørsel.