Nytt regelverk kan føre til at Liverpools brasilianere bare går glipp av en ligakamp i oktober

Den britiske regjeringen vurderer å lette på karantenekravene for landslagsspillere som kommer hjem fra rødlistede nasjoner.

23. sep 2021 kl 15.15Einar Kvande

The Athletic melder at den britiske regjeringen planlegger å gjøre unntak fra karantenereglene for fotballspillere som returnerer til Storbritannia fra rødlistede land.

Normalt kreves det ti dagers hotellkarantene ved innreise fra slike land, men forslaget som nå ligger på bordet går ut på at spillerne kun trenger å isoleres i fem dager i deres egne klubb-bobler før de kan spille kamper igjen.

Forslaget til nye regler for fotballspillere er sendt ut til Premier League-klubbene. Forslaget kan bety at klubbene slipper sine spillere til VM-kvalifiseringskamper i rødlistede land i oktober, før de returnerer til sine klubber for å spille klubbfotball igjen.

Nå i september var ikke dette mulig på grunn av den ti dager lange hotellkarantenen. Dette førte til at Premier League-klubbene nektet å frigi sine landslagsspillere til spill i rødlistede land.

De argentinske spillerne til Aston Villa og Tottenham, samt Colombias Davinson Sanchez, reiste likevel, og det førte til at de måtte reise til Kroatia for å trene for seg selv der før de kom tilbake til England. Dette førte til at disse spillerne gikk glipp av sine klubbers kamper den første uken etter landskampene.

Liverpool, Manchester City og Leeds, som alle har landslagsspillere fra Brasil, ble truet med represalier fra FIFA fordi de ikke friga sine spillere, men spillerne fikk til slutt spille for sine klubber selv om de ble nektet å reise til Sør-Amerika for å spille landskamper. 

Et kompromiss

Nå har den britiske regjeringen jobbet sammen med Premier League og fotballforbundet for å finne et kompromiss som alle parter kan leve med utover høsten. Målet er en løsning som betyr at landslagsspillerne kan spille for sine respektive nasjoner uten at det fører til at de mister kamper for sine klubber i etterkant av landskampene.

Men dersom Liverpools brasilianere spiller alle tre kampene for sitt land i oktober, vil de sannsynligvis ikke bli tilgjengelige til den første Premier League-kampen etterpå, selv med den nye regelen på plass.

Det betyr i så fall at Liverpool må klare seg uten Fabinho, Alisson Becker og Roberto Firmino i bortekampen mot Watford lørdag 16. oktober. En kamp som har avspark så tidlig som 13.30.

Spørsmålet er om klubben kan komme til enighet med det brasilianske fotballforbundet om at deres spillere kun benyttes i de to første kampene i den neste perioden med landslagsfotball, slik at de også rekker Watford-kampen.