Ingen krav om koronapass fra regjeringen - men fortsetter med stikkprøver

Regjeringen i England har snudd.

14. sep 2021 kl 12.28Jens Bessesen

Regjeringen i England valgte på overraskende vis å snu når det gjelder krav om koronapass på engelske fotballstadioner. Et koronapass er gyldig når man er fullvaksinert eller har vært smittet av Covid-19 de siste seks månedene, og krav om pass var lenge tiltenkt på store arrangementer som Premier League-kamper.

Men nylig kunngjorde helseminister Sajid Javid at det ikke lenger er planer om å innføre krav om koronapass for publikum.

I stedet vil Premier League på eget initiativ fortsette å gjennomføre stikkprøver blant publikum for å forsikre seg om at tilskuerne enten er fullvaksinert eller kan vise til en negativ koronatest. Derfor må fremdeles publikum ha bevis på dette.

Få prøver

Ifølge The Times er det kun gjennomført stikkprøver hos et fåtall klubber så langt denne sesongen, men Premier League skal nå utruste alle klubber med system for å stikkprøver. 

Målet er å unngå at man risikerer antallsbegrensninger på Premier League-stadioner ved en eventuell ny smittebølge gjennom høsten. 

«Tiltaket er også ment å bidra til økt trygghet for supporterne, og å gjøre det lettere for klubber i dialog med lokale myndigheter», skriver The Times.

Avisen skriver at det er usannsynlig at alle supportere kommer til å bli sjekket av Premier League, fordi det ville ført til lange køer på kampdager.

Vil unngå smitte

Premier League uttalte følgende da de innførte stikkprøver ved starten av sesongen.

«Sikkerheten til alle involvert må forbli vår prioritet. Dette betyr at selv om Premier League-arenaene er fulle, blir opplevelsen noe annerledes enn den var før pandemien».

«Kort fortalt; vi vil ikke at noen skal bli smittet av Covid-19 på en Premier League-arena, eller at våre kamper skal føre til økt smitte i samfunnet», meldte Premier League.