Vurderer lettelser for fotballspillere

Regjeringen i England vil unngå at det blir kaos igjen i neste landslagsperiode.

8. sep 2021 kl 21.57Jens Bessesen

Regjeringen vurderer å lette på restriksjonene for Premier League-spillere når det gjelder reise fra rødlistede land. Det melder The Telegraph.

Inneværende landslagspause har vært av det kaotiske slaget. Premier League-klubbene ble enige om å holde igjen spillere som måtte spilt landskamper i rødlistede land og dermed vært tvunget til en ti dagers hotellkarantene ved hjemkomst England. I Liverpools tilfelle gjaldt dette den brasilianske trioen Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino, i tillegg til at Mohamed Salah gikk glipp av én av to Egypt-kamper.

Svaret til Brasils fotballforbund har vært å be FIFA straffe klubbene som holdt igjen spillere ved å be om at spillerne ikke kan bli brukt i helgens kamper. I skrivende stund er det ukjent hva FIFA kommer til å lande på.

Jobber med løsninger

The Telegraph skriver at engelske myndigheter nå jobber med løsninger som kan sørge for at klubbene kan slippe spillere til landslagene når neste runde med landskamper skal spilles i starten av oktober. 

Det virker ikke som spillerne vil få fullstendig fritak, men at man skal inngå et kompromiss.

I Premier League frykter man at det allerede er for sent å foreslå en fredsavtale med FIFA og det brasilianske forbundet, som er rasende. De tror det er for sent å endre meningen til spesielt brasilianerne.

Premier League-sjef har imidlertid skrevet til ligaens klubber og antydet at det finnes håp om at brasilianerne kan spille denne helgen. Liverpool og Manchester City skal være blant klubbene som mener FIFA ikke har grunnlag for å komme med noen straff ettersom det var reiserestriksjoner og karanteneregler knyttet til pandemien som hindret dem i å slippe sine spillere.

Vil unngå liknende i fremtiden

Firmino er skadet og trolig uaktuell til kampen mot Leeds, mens det gjenstår å se om Jürgen Klopp kan benytte seg av Alisson og Fabinho. Også Leeds står i fare for å måtte klare seg uten en av sine stjerner, da Raphinha ble igjen i England i stedet for å bli med på sin første landslagssamling med Brasil.

Daily Mail antydet onsdag ettermiddag at FIFA vil avgjøre saken torsdag morgen.

Det viktigste nå virker uansett å sørge for at man unngår en liknende situasjon i oktober og november - forholdet mellom klubber og landslag er allerede på bristepunktet.