Tysk journalist hevder at Naby Keita vegrer seg for å signere en ny Liverpool-kontrakt

Liverpool vil gjerne unngå at afrikaneren forsvinner på Bosman-overgang i 2023.

23. sep 2021 kl 14.10Einar Kvande

Naby Keita har kontrakt med Liverpool til sommeren 2023, og Anfield-klubben skal ifølge flere medier ha startet samtaler med mditbanespilleren om en ny kontrakt.

Keita kostet Liverpool 52 millioner pund da han kom fra RB Leipzig i 2017, men han har ikke klart å spille seg til en fast plass på laget.

Liverpool ønsker imidlertid å unngå at det samme skjer med Keita, som skjedde med Georginio Wijnaldum, nemlig at spilleren blir i klubben ut kontraktstiden og så forsvinner til en ny klubb gratis som Bosman-spiller. 

Wijnaldum skrev som kjent under for Paris Saint-Germain i sommer, etter at han ikke ble enig med Liverpool om en ny kontrakt.

Synes han får spille for lite

Den velinformerte tyske journalisten Christian Falk melder at Keita vegrer seg for å skrive under en ny avtale fordi han synes han får for lite spilletid.

Falk sier at Keita vil takke nei til en ny kontrakt om han ikke får en viktigere rolle i klubben enn han har hatt så langt.

Keita har spilt seks kamper for Liverpool denne sesongen. Fire fra start, og to som innbytter. Han ble byttet ut etter første omgang mot Norwich tirsdag kveld, etter å ha pådratt seg en skade. I Premier League har han startet to av de fem kampene så langt, i tillegg til at han har to innhopp fra benken.

I vår gikk Keitas tidligere rådgiver ut og kritiserte Jürgen Klopp for måten tyskeren har brukt midtbanespilleren på. 

– Den dagen trener Klopp lar Naby Keita spille i sin favorittrolle, ser du hva han vil bringe til Liverpool, skrev Malick Kebe på Twitter den gangen.