Ville ikke ta noen sjanser med Keita

Jürgen Klopp forklarer byttet av Naby Keita.

21. sep 2021 kl 23.44Arild Skjæveland

I førsteomgangen mot Norwich City skulle Naby Keita spille en enkel ball fremover, men så ut til å sparke i gresset og fikk ingen kraft i pasningen.

Han så ut til å signalisere noe, men som TV-seer var det vanskelig å se om det var at han hadde vondt eller om han beklaget den mislykkede pasningen i det som var en god mulighet til å angripe.

Det viser seg at det var det første. Keita spilte ingen god omgang, og ble erstattet av unggutten Tyler Morton til pause. Etter kampen forklarte Jürgen Klopp hvorfor.

– Naby sparket i bakken i førsteomgangen. Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men vi tok ham av for å være føre var etter at han kjente det da han beveget seg. Det er alt, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

De røde er uten Harvey Elliott for en god stund, og Thiago Alcantara er også bekreftet ute til lørdagens kamp mot Brentford. Forhåpentligvis kan Keita nå unngå en ny skade når han har mulighet til å få en del spilletid i tiden fremover.

Firmino nærmer seg

Klopp kom også med en oppdatering om Roberto Firmino. Brasilianeren fikk en skade mot Chelsea 28. august, og nærmer seg nå comeback.

– Han trente med laget i går, og er ikke så langt unna, svarte Klopp.

Liverpool spiller mot Brentford på lørdag, før det er bortekamp mot Porto på tirsdag. Søndag 3. oktober kommer Manchester City til Anfield, før det igjen er landslagspause.