Naby Keitas hjemtur skal være i boks - drar til Liverpool tirsdag

Naby Keita skal ha fått avreisetidspunkt fra Guinea.

7. sep 2021 kl 00.10Jens Bessesen

Naby Keita og landslagskameratene har nå fått klarsignal til å reise ut fra Guinea etter statskuppet. Journalist i Foot 224, Thierno Amadou Makadji, skriver at klubber som Liverpool, Olympiakos, Toulouse og Clermont har gått sammen om å få sine spillere hjem med fly.

Makadri skriver at flyet vil lette fra hovedstaden Conakry klokken 14 norsk tid onsdag.

Statskupp

På direktesendt TV informerte hæroffiseren Mamadi Doumbouya søndag ettermiddag om at regjeringen i Guinea var oppløst, og at hæren hadde tatt kontroll.

Han fortalte at grunnloven i landet var erklært ugyldig, og at grensene og luftrommet i landet var blitt stengt ned, rapporterte Associated Press. Det skal ha blitt avfyrt skudd, og presidenten ble fjernet fra presidentpalasset.

Guinea skulle etter planen spilt VM-kvalifiseringskamp mot Marokko i Conakry, som er landets hovedstad. Sent søndag kveld ble Marokko sitt landslag og dommerne eskortert til flyplassen, og flydd ut av landet.

FN og Den afrikanske union har fordømt statskuppet.