Liverpool var villige til å la Origi gå på billigsalg i sommer

På to år har Divock Origi gått fra superhelt og ny femårskontrakt til å være sjettevalg i Liverpools angrepsrekke.

Divock Origis berg-og-dal-bane-karriere i Liverpool har så langt blitt definert av de utrolige og overraskende øyeblikkene. Men han må kanskje levere den mest sjokkerende snuoperasjon dersom han skal bidra noe denne sesongen etter å ha blitt værende.

Belgieren har nok en gang mislyktes i å få til en overgang bort fra Anfield - en overgang mange regnet med ville gå i orden i løpet av vinduet. Og selv om det har vært rykter om en overgang til Tyrkia og Russland, er det lite som tyder på at det blir noe av.

I stedet vil Origi innta rollen som sjettevalg i Liverpools angrep, bak Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané, Diogo Jota og Takumi Minamino. 

Det var nok ikke her han forventet å være da han signerte en ny femårskontrakt med klubben sommeren 2019.

Heltestatus

Da kontrakten ble signert hadde han akkurat scoret målet som avgjorde Champions League-finalen han selv hadde vært med på å sende Liverpool til. Det så ut til at han endelig kunne levere opp mot potensialet han hadde vist så lenge, og endelig ta steget til å bli en spiller i eliteklassen.

Han hadde ikke vist slik form siden 2015/16-sesongen, da han fikk Jürgen Klopps tillit frem til sesongen ble ødelagt av en ankelskade. Skrekktaklingen som førte til en lang periode på sidelinjen var på mange måter Ramino Funes Moris største bidrag i løpet av en Everton-karriere som fort ble glemt.

Argentineren kunne ikke le sist - Everton er laget offeret hans har scoret mest mot på veien mot de store medaljene. 

Samtidig føles Origis kontrakt som en sjelden feiltakelse fra sportsdirektør Michael Edwards, som i dette tilfellet kan ha tenkt mer med hjertet enn med hjernen. 

Selv Liverpools keeper scoret flere mål enn Origi forrige sesong, og han har fremdeles tre år igjen av kontrakten som er verdt rundt 60.000 pund i uken.

Ikke lett å selge

Det er lønnen, ikke overgangssummen, som er den største hindringen for interesserte klubber.

Ifølge ulike rapporter ønsket Liverpool så mye som 20 millioner pund for å selge Origi på ulike tidspunkt i sommer, men i realiteten ville de ha tatt imot alle summer rundt 10 millioner. 

Dessverre er det umulig å forutsi når man kan motta et slikt tilbud i et post-covid-marked - eller om man noen gang kommer til å få det.

Derfor sitter fansen igjen og håper at Origi har noen overraskelser igjen på lager.