Phillips skryter av sin nye lagkamerat og konkurrent

Nat Phillips har latt seg imponere av Ibrahima Konate i sommer.

6. sep 2021 kl 17.25Jens Bessesen

Nat Phillips var en av de store heltene da Liverpool på imponerende vis klarte å snu en fryktelig vårsesong til å ende opp med tredjeplass og kvalifisering til Champions League. Stopperen var ukjent for de fleste i fjor på denne tiden, men nå har han blitt en populær mann hos både trenerapparat, medspillere og supportere. 

Nylig signerte 24-åringen en ny fireårskontrakt med Liverpool. Kunngjøringen kom på et tidspunkt da mange trodde Phillips skulle bli solgt til en annen Premier League-klubb. For det blir neppe like mye spilletid denne sesongen som det gjorde i vår for midtstopperen. I tillegg til å få Virgil van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez tilbake fra skade, har Liverpool styrket stallen med Ibrahima Konate fra RB Leipzig.

Skryter av sin nye lagkamerat

Mens Ben Davies og Rhys Williams har blitt sendt på utlån, har Phillips nå fått en posisjon som femtevalg på stopperplass. Blant annet har Konate kommet inn og rykket forbi Phillips i køen, men engelskmannen er ikke bitter av den grunn. I stedet har han latt seg imponere av 22-åringen.

– Han har virkelig funnet seg til rette. Som person kommer han godt overens med guttene. Han er ikke sjenert, men han er veldig lærevillig og opptatt av å forbedre seg. Han er motivert og jobber hardt, sier Phillips i et intervju med Liverpool Echo.

– Ut fra det jeg har sett i sesongoppkjøringen ser han ut som en toppspiller og en veldig god forsvarsspiller, sier Phillips.

Han har spesielt latt seg imponere av Konates fysiske egenskaper.

– Fysikken er utrolig. Dessuten er han så ung og har veldig god tid til å bli bedre. Det er jeg sikker på at han vil gjøre i Liverpool, sier han.

Lærer mye

Det å spille og trene i Liverpool FC er en av verdens beste læringsarenaer. Det har Phillips fått erfare i løpet av sine fem år i klubben.

– Så lenge jeg har trent med førstelaget har jeg vært nødt til å prestere mot klassespillere som Mo, Sadio, Bobby, Jota og Divock. Det gjør deg til en bedre spiller fordi du møter spillere på øverste hylle hver dag, sier han.

– Da handler det om å tilpasse seg, og det har jeg gjort de siste årene. Resultatet er at man blir en bedre spiller, sier Phillips.

Belønningen kom som nevnt forrige sesong i løpet av spilletid, og i forrige uke i form av en ny kontrakt. 

– Det siste året har jeg opplevd så mye. Det har vært veldig stort for meg, sier Phillips.