Kampkommentar Norwich - Liverpool 0-3:Flere av de nest beste grep muligheten. Kanskje Klopp likevel vet best om bredden i sin egen stall?

Liverpool tok seg komfortabelt videre til fjerde runde i ligacupen.

Som vi har blitt vant med i ligacupen under Jürgen Klopp, ble det store forandringer på laget i en turnering som forståelig nok ikke har førsteprioritet denne sesongen heller. Likevel ville de ikke være noe dårligere enn «førstelaget»: De røde har nå vunnet fire bortekamper på rad 3-0!

Liverpools høyreside i dag besto av debutantene Conor Bradley (18) og Kaide Gordon (16)… James Milner, som spilte høyreback på samme side i lørdagens seier over Crystal Palace, er eldre enn de to til sammen. Og det var spennende!

Gordon fikk flere ganger vist frem hvorfor Liverpool har så stor tro på ham at han regelmessig trener med førstelaget, og han kunne ha fått scoringen som ville gjort ham til klubbens yngste målscorer gjennom tidene. Dessverre gikk den eneste avslutningen like til side for mål, og den andre på volley fra god posisjon gikk over. Han har fortsatt to måneder på seg for å slå Ben Woodburns rekord.

Bradley ga bort et straffespark, og hadde sine problemer defensivt – men offensivt hadde han flere positive bidrag. Det virket i sommer som at planen var å selge Neco Williams, og satse på landslagsspilleren for Nord-Irland. Nå er han i alle fall i gang, og har fått seg et draktnummer og debut!

De nest beste leverte stort sett

Den kanskje største positive overraskelsen av debutantene var likevel Tyler Morton. 18-åringen fra andre siden av Mersey har vært Liverpool-spiller siden han kom til akademiet som sjuåring, og da han kom inn for Naby Keita til andreomgangen så det ut som han hadde spilt 100 førstelagskamper. Dette var imponerende, og gledelig!

Kanskje fikk Keita seg en liten smell da han sparket i gresset tidlig i kampen, og slo en pasning helt uten kraft. Det så ut til at han haltet litt, men han fullførte altså omgangen.  Alex Oxlade-Chamberlain vil så mye, men har en slik dag der han ikke får det helt til.

Stopperkrisen i Liverpool er i alle fall historie. Her var Joe Gomez og Ibrahima Konaté stopperpar, og igjen holder en altså nullen. Det var Konaté sin andre kamp, og en skal ikke dra det så langt at en sammenligner med en viss lagkamerat – MEN – han har en slik aura over seg, der det ser ut som at han bare vet at han er større, sterkere og raskere enn de spillerne han møter. Nå var dette riktig nok et redusert Norwich-lag, men likevel!

HOLDT NULLEN: Ibrahima Konaté var med på å holde nullen i andre kamp på rad.

HOLDT NULLEN: Ibrahima Konaté var med på å holde nullen i andre kamp på rad.

Minamino med to mål – og han fortsetter å gjøre målene sine på bortebane. Origi med ny scoring, en målgivende og godt spill. Kanskje står det ikke så verst til med backupen vår likevel. Origi har det med å blomstre når han blir avskrevet, og er det noe han har blitt denne sommeren så er det akkurat det.

For et dødball-lag!

En ting vi savnet forrige sesong, med Virgil van Dijk ute, var mål fra faste situasjoner. Det har vært noe Liverpool har vært ekstremt gode på de siste årene.

En kan trygt slå fast at laget er tilbake der de var, for igjen kom det mål etter hjørnespark. Kostas Tsimikas med en glimrende avlevering, og Divock Origi som gikk i duellen og Takumi Minamino som fikk pirket ballen i mål. Dette var det femte målet på rad (!) som kom etter corner, og igjen var det en andreball med en spiller på riktig sted til riktig tid.

Der det var enkeltspillere som ikke fikk det helt til, er det én som ser ut til å levere hver gang han får sjansen. Andy Robertson har virkelig fått konkurranse om plassen nå. For en innleggsfot Tsimikas har!

REDDET STRAFFE: Kelleher reddet straffespark på stillingen 1-0.

REDDET STRAFFE: Kelleher reddet straffespark på stillingen 1-0.

På tide med litt flaks i en trekning!

Siden Klopps første sesong, har ikke de hjemlige cupene hatt høyest prioritet, men igjen møter en altså et Premier League-lag. Heldigvis har Daniel Farke og Norwich mye større problemer og ting de må tenke på enn et eventyr i ligacupen, der de ligger nederst på tabellen med fem strake tap, og derfor ble det også B-lag fra Farke.

Men Liverpool har ikke hatt mye flaks i trekningene i cupene under Klopp. Siden starten av 2017/18-sesongen, har de røde fått Premier League-motstand i 13 av 16 trekninger. 10 av 16 har vært på bortebane, skriver Paul Tomkins.

Når fjerde runde skal trekkes etter Manchester United - West Ham onsdag kveld, er det på tide at vi også får se Liverpool mot et lag fra lavere divisjoner.