Møter ligaens beste forsvar

Fem baklengs på to kamper i Champions League gir håp for Liverpool søndag. Men i Premier League har forsvaret til Manchester City vært pottetett.

Med fem baklengs på to kamper i Champions League skulle man tro det var gode muligheter for å sette noen scoringer i Manchester City-målet på Anfield på søndag. Men i Premier League er historien en annen.

Der har de lyseblå så langt levert tall ingen i Europa kan matche denne sesongen.

6-3 mot Leipzig og 0-2 mot PSG er fasiten i Champions League, men i ligaen har ikke City sluppet inn et mål siden det 55. minutt i serieåpningen borte mot Tottenham. De påfølgende fem kampene har de nesten ikke sluppet til en eneste sjanse.

Europatoppen

Squawka Football, som henter tall fra Opta, har funnet frem tall som viser hvordan topplagene i Premier League har prestert defensivt så langt denne sesongen. Så langt er det ingen i Europas toppligaer som kan vise til like sterke tall som City.

På seks kamper har de kun sluppet inn ett mål, og de har dermed holdt nullen i fem kamper. Totalt har de kun sluppet til seks avslutninger på mål - 36 avslutninger totalt.

Med en xG baklengsmål på bare 2,83 er det tydelig at det er hele laget som forsvarer seg godt, og at de har en keeper i Ederson som kan redde skuddene når de kommer.

Sammenlikner vi med Liverpool er det tydelig at City ligger noen hakk over. Liverpool leverer tall som er veldig jevne med Chelsea og Manchester United. Jürgen Klopps lag har sluppet til mer enn tre ganger så mange avslutninger på mål, men kan takke en god Alisson for at det bare har blitt fire baklengs så langt.

Forskjellene

Slik ser tallene ut for de såkalte «topp seks-lagene» denne sesongen.

Stopperkjempen fikset forsvaret

Ser vi tilbake på starten av forrige sesong var ikke City like solide. Etter at de tapte 2-5 hjemme mot Leicester, valgte manager Pep Guardiola å ta grep. Løsningen kostet over 60 millioner pund og kom i form av den 24 år gamle midtstopperen Ruben Dias fra Sporting.

ENDRET LAGET: Pep Guardiola kan takke Ruben Dias for det gode forsvarsspillet.

Portugiseren gikk rett inn i laget og spilte en meget viktig rolle da de lyseblå vant Premier League-tittelen forrige sesong. Blant annet vant laget 15 ligakamper på rad. Dias ble belønnet med å bli kåret til sesongens beste spiller i Premier League, og City slapp kun inn 32 mål.

– Han er ikke bare en spiller som spiller bra. Han er en spiller som får de andre til å spille bra. Det er 90 minutter med snakking, kommunisering og ledelse. 90 minutter der han sier hva de må gjøre hele tiden. Når det skjer, kan han ikke droppes, sa Pep Guardiola om sin stopperkjempe i vinter.

Etter å ha spilt sammen med John Stones store deler av forrige sesong, har Aymeric Laporte tatt over plassen som Dias sin makker så langt denne sesongen. Det blir trolig også stopperparet når City gjester Anfield søndag.