EU-regler stanset første overgang, men nå har endelig Sturridge funnet seg en ny klubb

Daniel Sturridge går i Robbie Fowlers fotspor.

1. okt 2021 kl 08.26Jens Bessesen

Daniel Sturridge har vært uten klubb siden mars 2020, da kontrakten med Trabzonspor ble terminert. Spilleren har siden gang opplevd mye - blant annet har han blitt far for første gang. 32-åringen har hele veien forsøkt å holde seg i god form, noe han har latt sine følgere på sosiale medier få høre. 

Sturridge trente i sommer med La Liga-klubben Mallorca, og de ønsket å signere spissen i august, men Brexit gjorde det vanskelig. I Spania er det nemlig kun lov å ha tre spillere som ikke er i EU i troppen, og Mallorca har allerede fylt sin kvote. 

De hadde planlagt å frigjøre en plass i troppen til januar, men Sturridge ønsket å finne seg en klubb før den tid, skriver Daily Mail

Dermed går turen i stedet til Perth Glory i Australia - klubben Robbie Fowler spilte for fra 2010 til 2011. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

Mye interesse

En rekke klubber forskjellige steder i verden skal ha vært interessert i Sturridge, men valget falt altså på Perth Glory, som starter sin sesong 20. november.

– Det er en fantastisk mulighet til å prøve seg på en ny utfordring. Det føltes som det rette å gjøre, sier Sturridge til klubbens nettsider.

– Jeg skal jobbe hardt og hjelpe laget med å vinne hver eneste kamp, så ser vi hvor det ender ved sesongslutt.

Hovedtrener Richard Garcia er meget glad for å få Sturridge inn i stallen. 

– Det er fantastisk for klubben og ligaen at en spiller av Daniels kaliber kommer hit. Hans motivasjon og vilje passer godt inn i verdiene og ambisjonene til vårt lag og vår klubb, sier Garcia.

Styreleder Tony Sage i Perth Glory mener Sturridge er en enorm signering.

– Utvilsomt en av de største signeringene, ikke bare i Glory, men i hele A-Leagues historie, sier han.

Sturridge spilte 160 kamper for Liverpool, scoret 67 mål og var med på å vinne Champions League i 2019.