Avbryter låneoppholdet på grunn av brudd i foten

Adam Lewis har reist hjem til Merseyside.

1. okt 2021 kl 09.39Jens Bessesen

Adam Lewis skulle få prøve seg på skotsk toppfotball denne sesongen på utlån hos Premiership-klubben Livingston, men nå har 21-åringen reist hjem til Merseyside på grunn av et brudd i foten. Spilleren som kan bekle en rolle både som venstreback og midtbane vil være ute i tre måneder på grunn av skaden, skriver Liverpool Echo.

Dermed ble det kun åtte kamper i alle turneringer for den skotske klubben - og kun tre av kampene har vært i ligaen, der Livingston sliter på nedre halvdel av tabellen. 

Lewis sin siste kamp kom mot Ben Woodburns Hearts i helgen. Han ble byttet ut i pausen da Livingston tapte 3-0. Skaden pådro han seg på trening mandag.

– Begynte å finne formen

Echo har sitert Livingston-manager David Martindale på at han føler med Lewis. 

– Han begynte å finne formen og begynte å vise hva han kan tilføre laget, sier Martindale og legger til at de burde ha vært mer forsiktige med spilleren som fyller 22 år i november. 

Han slet med en skade også i sesongstarten, og Martindale sier det var tegn til at ikke alt var helt bra i flere kamper.

– Så trente han på mandag og skulle sende av gårde et skudd uten at noen var i nærheten, og da fikk han et brudd i foten, sier manageren.

Trolig operasjon

Bruddet er i mellomfotsbein nummer fem, og Martindale tror Lewis nå må gjennomgå operasjon i Liverpool. 

– Det er et stort tap for oss fordi han begynte å vise hva han er god for, men vi må bare gå videre, sier Martindale.

Lewis tilbrakte forrige sesong på to utlån, først i Amiens i fransk Ligue 2, så i Plymouth i League One i England.

21-åringen har én førstelagskamp for Liverpool. Den kom i FA-cupen mot Shrewsbury i 2020.