– Ikke så mye poeng i å tenke på de to forrige kampene

Jürgen Klopp og Liverpool har gode minner fra Estadio do Dragao, men manageren tar ikke lett på tirsdagens kamp av den grunn.

28. sep 2021 kl 08.45Jens Bessesen

Liverpool vant 4-1 sist de besøkte Estadio do Dragao, i 2019. Året før vant de røde hele 5-0 på Portos hjemmebane, og begge sesongene endte det til slutt i finale i Champions League. 

To og et halvt år etter forrige møte er det gruppespill på menyen når Liverpool møter storlaget fra Portugal. Som liverpool.no skrev mandag har mye endret seg for Porto siden sist lagene møttes - åtte av de elleve som startet kampen er borte fra klubben. 

Derfor er Jürgen Klopp klar på at det blir en annen type utfordring tirsdag kveld. 

– Porto har endret seg litt, de har fått noen spillere inn og noen har dratt, men det er samme manageren. Det er ikke så mye poeng i å tenke på de to forrige kampene. Vi tenker ikke på de, men på denne kampen, sa Klopp på mandagens pressekonferanse.

Porto startet godt

Liverpool vant som kjent 3-2 over AC Milan i den første gruppespillkampen. Også Porto startet godt - de spilte 0-0 borte mot de spanske mesterne Atletico Madrid. Klopp mener Porto var det beste laget i den kampen. 

– Kampen mellom Atletico og Porto var tøff, og dersom et lag hadde fortjent å vinne den, var det Porto. Mot den spanske mesteren. Det er laget vi møter i morgen, og vi må kjempe for poengene, sa Klopp.

Den tøffeste testen i gruppen er nok på papiret Atletico. Liverpool møter spanjolene på bortebane i den tredje runden. Derfor blir tirsdagens kamp mot Porto ekstra viktig. 

– Du kan ikke tenke på poeng du ikke har. Dette er en tøff gruppe, og vi kan ikke kaste bort tid. Vi må få så mange poeng som mulig, sa Klopp.

Kan gå begge veier

Selv om resultatene viser at Liverpool har vært overlegne mot Porto, er det ifølge Klopp marginer som har avgjort kampene. 

– De fleste kampene kan gå begge veier. Det er avgjørende øyeblikk, der du må sette sjansene dine, sa Klopp.

Han er full av respekt for laget som har vunnet Champions League to ganger. 

– De er et topplag. De kvalifiserer seg til Champions League hvert år, og er alltid én eller to i den portugisiske ligaen. Det er det vi forbereder oss på – ikke på et lag for to år siden, sa Klopp.

– Vi har vært med ofte nok til å vite at vi ikke kan vinne en kamp før den er spilt. Vi må være med i kampen, la Liverpool-manageren til.

Porto - Liverpool har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.