– Fronttrioen hater meg for at jeg byttet dem ut, men vi spiller snart kamp igjen

Jürgen Klopp fikk akkurat det han ville ha i utklassingen mot Porto.

28. sep 2021 kl 23.38Jens Bessesen

– Fronttrioen hater meg for at jeg byttet dem ut, men vi spiller snart kamp igjen og vi trenger dem på sitt beste, sa Jürgen Klopp etter 5-1-seieren over Porto på Estadio do Dragao. 

Liverpool kjørte fullstendig over bortelaget og Klopp var selvsagt fornøyd med resultatet. Men som alltid i Champions League - noe av det han liker aller best er å ha muligheten til å gjøre fem spillerbytter. 

– Det kan du gjøre overalt i verden bortsett fra i England. James Milner var syk forrige uke, så det var klart at hvis vi kunne, så ville vi ta han av tidlig. Der kunne Gomez komme inn. Å ha fem bytter hjelper spillerne å holde seg friske, men jeg tror fremdeles ikke noen i England forstår at det er en god idé, sa Klopp til TV 2.

Må bli enda bedre mot City

Han mener Liverpool fikk det lettere enn man kunne fryktet mot det som var et svekket Porto, som blant annet måtte klare seg uten sine beste midtstoppere, og dessuten mistet Otavio til skade tidlig i første omgang.

– Det er ikke riktig å bedømme Porto på bakgrunn av i dag. Vi har spilt nesten en hel sesong uten stoppere, så vi vet hvordan det er. Situasjonen kunne vi selvsagt utnytte i kveld, mener manageren.

Han sier resultatet er så godt som perfekt, men at prestasjonen kunne vært bedre. Han mener laget må spille bedre når Manchester City står på motsatt banehalvdel søndag.

– Vi trenger en komplett prestasjon, men jeg ser frem til å spille på hjemmebane igjen, sier Klopp til Liverpools kanaler etter kampslutt.