Spillerbørsen og folkebørsen etter 5-1 mot Porto: Enorm prestasjon av en 20-åring på bortebane i Champions League

Curtis Jones var involvert i så godt som det meste som Liverpool foretok seg fremover på Estádio do Dragão.

Dessverre opplever vi noen problemer med å få stemt, men vi jobber med problemet.

Alisson Becker7

Porto har knapt avslutninger i første omgang. Det ene skuddet på mål, fra Luis Diaz, er et feiltreff. I andre omgang har han solid kontroll på Vitinhas avslutning. Kan ikke gjøre stort ved reduseringen. Alisson har sett solid ut lenge nå.

James Milner8

Nok en høyrebackopptreden, og får brukt både fysikk og rutine i sine dueller med colombianske Luis Díaz. Oppe og slår et innlegg verdig Trent Alexander-Arnold, da Sadio Mané øker ledelsen. Påskrudd og hviler aldri, alder er kun et tall. Spares for Joe Gomez etter 66 minutter.

Joël Matip7

Vinner det meste av dueller og har sammen med makker van Dijk, Mehdi Taremi i lomma, helt frem til iraneren reduserer etter 75 minutter.

Virgil van Dijk7

Solid opptreden og er sammen med kaptein Jordan Henderson, den som roper, sjefer og kommanderer. Føles som at han bare har fortsatt fra der han var før skaden.

Andy Robertson8

Tilbake som vi kjenner han, på sugende løp og med et driv som er offensivt rettet. Tar ansvar fremover i Trent Alexander-Arnolds fravær. Kunne lagt inn, i stedet for å gå på skudd, tidlig i andre omgang.

Curtis Jones9

Følger opp målet sitt mot Brentford med et flott forarbeid til 1-0. Driver fremover og velger helt riktig ved 2-0. Sentral da Roberto Firmino øker til både 3-0 og 4-0. Fire målgivende borte i Europa. Lett å glemme at han fortsatt kun er 20 år.

Fabinho8

God kontroll på det meste sentralt på midten i kveld. Gjør livet surt for Portos midtbaneprofiler. En viktig årsak til at Liverpool dominerer statistikkene og har nærmere 70 prosent ballinnehav.

Jordan Henderson7

Offensiv i sin 400. kamp for Liverpool. Følger opp AC Milan-prestasjonen i Europa. Tester Diogo Costa med en suser i første omgang. Erstattes av Alex Oxlade-Chamberlain etter 73 minutter.

Mohamed Salah8

Får en enkel jobb med å sette inn ledermålet etter 18 minutter, men er på og lukter retur. Like sikker etter timen spilt og leger inn 3-0. Nå er han kun ett mål bak Steven Gerrard i Champions League. Byttes med Roberto Firmino etter 67 minutter.

Diogo Jota7

Aktiv mot sin tidligere klubb. Har flere farlige berøringer og avslutninger, og er sentral ved 2-0. Binder opp forsvarsspillere slik at Sadio Mané kan doble ledelsen. Burde fått bedre betalt i protokollen. Erstattes av Divock Origi etter 88 minutter.

Sadio Mané7

Løper inn 2-0 rett før pausen. Litt mye nesten noen ganger, men stadig oftere på rett frekvens og spillesugen. Erstattes av Takumi Minamino etter 67 minutter, og er klar for toppkampen mot Manchester City.

Joe Gomez

Inn for James Milner etter 66 minutter. Taper duellen med tøffe Mehdi Taremi ved 1-3. All spilletid er viktige minutter for han i denne perioden.

Roberto Firmino

Inn for Mohamed Salah etter 67 minutter. Bruker ikke lang tid på å vise frem touchen og blikket. Utnytter Diogo Costas bærtur og har centimeterne med seg etter 78 minutter. Er på korrekt side etter at VAR-linjene godkjenner 5-1 etter 83 minutter. To mål på fem minutter er et rimelig greit innhopp.

Alex Oxlade-Chamberlain

Inn for Jordan Henderson etter 73 minutter. Da er kampen i stor grad avgjort, og Ox får en behagelig reise.

Takumi Minamino

Inn for Sadio Mané etter 67 minutter. Porto faller stadig mer sammen og «Taki» er med på å holde presset oppe.

Divock Origi

Inn for Diogo Jota etter 88 minutter. Får med seg at You’ll Never Walk Alone runger utover stadion.