Kampkommentar Porto - Liverpool 1-5: Lekent Liverpool med verdig hyllest til en av de aller største

Liverpool, anført av en herlig Curtis Jones, lekte seg som vanlig på Estadio do Dragao da de ga en verdig hyllest til Roger Hunt.

Porto - Liverpool 1-5 (0-2), Estadio do Dragao: I det hele tatt er det ganske imponerende. Liverpool startet sesongen med Kostas Tsimikas og Naby Keita i samarbeid med Sadio Mané på venstresiden, og etter hvert utgjorde Trent Alexander-Arnold og Harvey Elliott en kruttsterk høyreside sammen med Salah. I kveld satt Tsimikas og Keita på benken fra start mens Trent og Elliott stod over med skade.

Inn har klassespillerne James Milner, Jordan Henderson, Andy Robertson og Curtis Jones kommet og vist at bredden i stallen mange har etterlyst så til de grader er bra nok.

Selv med Trent, Elliott og Thiago skadet kunne Liverpool stille med en slagkraftig ellever og en ganske saftig innbytterbenk, og feie over det som på papiret skal være en tøff motstander på bortebane i Champions League.

Milner leverte, men Jones stjal showet

Som mot Crystal Palace gjorde James Milner sitt for å gjøre savnet av Trent Alexander-Arnold så lite merkbart som mulig. 35-åringen serverte en strøken målgivende pasning til Sadio Mané på 2-0 og hadde full kontroll på Luis Diaz, som i forkant av kampen ble omtalt som en av hjemmelagets farligste spillere.

STRÅLENDE: James Milner er en høyreback av ypperste kvalitet.

STRÅLENDE: James Milner er en høyreback av ypperste kvalitet.

Ekstra hyggelig for Milner var det å ha en dommer som lot han være litt ekstra Milner i duellene uten å blåse. Det er sånn den «nye» linja til dommerne må være. Vi vil gjerne ha flyt i spillet, men ikke om det betyr for ville taklinger, som vi så da Harvey Elliott ble skadet mot Leeds. James Milner vet å være tøff, men fair. I tillegg er han en glimrende fotballspiller.

Curtis Jones var igjen involvert i scoringer, og scouseren viste frem sin herlige teknikk, sin offensive innstilling og sitt imponerende overblikk. 20-åringen var banens beste spiller, og sammen med Andy Robertson og Sadio Mané, to spillere som løftet seg til kveldens kamp, dannet han en meget giftig venstreside.

Jones var involvert i samtlige fem scoringer, og det kunne blitt flere. Om det fremdeles var spørsmål om han har fått sitt definitive gjennombrudd, så kom svaret i kveld. En kamp i ytterste verdensklasse fra Liverpools nummer 17.

Det eneste spørsmålet som må stilles når det gjelder bruken av Jones er om det tærer for mye på balansen på Liverpools midtbane. Som mot Brentford var Jones tidvis ultraoffensiv. Det samme var Henderson i sin kamp nummer 400 for klubben. Fabinho fikk store rom å dekke, men Porto var ikke i nærheten av å ha Brentfords evne til å utnytte dette, men det kan gi litt grunn til bekymring før helgens kamp mot Manchester City.

BANENS BESTE: Fantastisk kamp av Curtis Jones.

BANENS BESTE: Fantastisk kamp av Curtis Jones.

Lekende lett

Bortsett fra det er det ikke mye å syte for. Liverpool topper Premier League-tabellen og har allerede etter to kamper skaffet seg et overtak i gruppe B i Champions League. Et bittelite skår i gleden var at Atletico Madrid avgjorde kampen mot AC Milan syv minutter på overtid og reduserte forspranget fra fire til to poeng.

For Liverpool er kamp mot Porto blitt en anledning til å gi angrepsspillernes selvtillit et skikkelig løft - spesielt var det hyggelig å se Roberto Firmino komme inn og score to mål. Kamper på Estadio do Dragao har rett og slett blitt en lek for de røde - mot et Porto som så sent som i første kamp mot Atletico Madrid viste at de på langt nær er en kasteball. For Liverpools del er nå fasiten 14-2 i målforskjell på de tre siste kampene på denne arenaen.

Og det selv om de var upresise i en haug av angrep og bommet på flere sjanser. Likevel var det mer enn nok for å feie portugiserne av banen. Porto var aldri i nærheten. Et Liverpool på sitt aller, aller ypperste hadde vunnet med enda mer. 

VERDIG: Mohamed Salah og Sadio Mané skriver seg stadig inn i nye sider i historiebøkene. De bidro til en verdig hyllest til Roger Hunt.

VERDIG: Mohamed Salah og Sadio Mané skriver seg stadig inn i nye sider i historiebøkene. De bidro til en verdig hyllest til Roger Hunt.

Med sørgebånd på armen fikk de gitt Roger Hunt sin siste seier. Tidenes nest mestscorende for Liverpool, som gikk bort etter lang tids sykdom mandag, fikk seg noen nye favorittspillere i løpet av sine siste år. Blant dem Sadio Mané og Mohamed Salah.

Derfor var det passende at de to scoret i kveld - og noterte seg for nye milepæler, slik de gjør nesten hver eneste uke.

Mané er bare den tredje gjennom tidene til å score 20 Champions League-mål for Liverpool. De to andre? Salah og Steven Gerrard. Salah er nå bare ett mål unna å tangere rekorden til Stevie G, som er på hele 30 scoringer. 

Om de når tallene til Hunt er kanskje ikke sannsynlig, men de har gjort nok til å bli beundret av storscoreren selv. Og de gjør en imponerende jobb med føre den legendariske arven videre.