Mener Klopp har gjort ham til en bedre manager

Søndag er det nytt møte mellom de to «sluggerne» i engelsk fotball.

1. okt 2021 kl 17.11Arild Skjæveland

Liverpool og Manchester City møtes som nummer én og to på tabellen denne helgen. Det er ikke første gang det skjer på de fem årene Jürgen Klopp og Pep Guardiola har ledet de to lagene.

Klopp snakker ofte varmt om Guardiola og lagene hans, og gjorde det også på fredagens pressekonferanse. Han trakk frem City som Europas beste lag for øyeblikket.

– For meg er de Europas beste lag. Forrige helg spilte de mot Chelsea, og alle snakket om hvor gode de er. Men City var klart bedre den dagen, sa Klopp på sin pressekonferanse.

Mener Klopp har gjort ham bedre

Guardiola brukte også store ord da han snakket om Klopp og Liverpool på sin pressekonferanse.

– Han har hjulpet meg. Lagene hans og Jürgen har hjulpet meg å bli en bedre manager. Han har løftet meg til et nytt nivå, og fått meg til å tenke på ting og vise at jeg er en bedre manager, og prøve å slå dem, sa Guardiola.

– Det er grunnen til at vi fortsatt er i denne bransjen. Noen managere utfordrer deg, og du må ta et steg frem. Vi gjorde det i Tyskland da vi møtte hverandre. Her i England har vi vært mange år sammen, i ulike turneringer, og har møttes mange ganger. Noen ganger vinner vi, og noen ganger taper vi, men det er fint fordi begge lag har den samme planen – å score mål.

– De er hurtigere enn oss, men vi prøver begge å vinne kampene, sier spanjolen.

Har alltid «vært der»

Guardiola trekker frem Liverpool som en motstander som alltid har gjort det krevende for laget hans. De røde slo City ut av Champions League i 2017/18-sesongen, og kjempet om ligagull de to neste sesongene.

TOMME TRIBUNER: I de siste møtene mellom Klopp og Guardiola har kampene gått for tomme tribuner.

TOMME TRIBUNER: I de siste møtene mellom Klopp og Guardiola har kampene gått for tomme tribuner.

– Siden jeg kom hit, kanskje med unntak av det første året men etter vi tok 100 poeng, har Liverpool alltid «vært der». Forrige sesong hadde de store problemer med skader i samme posisjon. Vi var strålende igjen forrige sesong, men begge lag er alltid med.

– Begge klubber og organisasjoner kan alltid si at de har vært med, og det er viktig. Men vi vet at det er mange lag som kan kjempe for Premier League-tittelen, sier han.

– For Manchester City er det en ære å være en rival for Liverpool. For noen tiår siden var de ikke rivaler, men i mange år har vi prøvd å konkurrere med denne legendariske klubben. For oss er det en ære, og det er det forhåpentligvis for dem også. At vi er rivaler betyr at vi er med, og kjemper med en av de mest historiske klubbene i England sammen med United. Det er fint for oss.

Må klare seg uten to spillere

For et par uker siden hadde City en veldig lang skadeliste, men alle navnene på den listen var tilbake i startoppstillingen mot Chelsea. De spilte også mot Paris Saint-Germain på tirsdag.

City har kun tre spillere de må klare seg uten på Anfield. Venstreback Benjamin Mendy sitter i fengsel og venter på at rettssaken hans skal opp i januar. Utenom det har Guardiola to spillere skadet.

– Alle er friske utenom Zinchenko og Gundogan, sa Guardiola på pressekonferansen.

Klopps tidligere elev fra Dortmund, Ilkay Gundogan, har en lårskade, og er ute til etter landslagspausen. Oleksandr Zinchenko, som ville vært et alternativ som venstreback, har en smell. I de to siste kampene er det høyrebente Joao Cancelo som har spilt venstreback.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.