– De er allerede tilbake i form

Sadio Mané er overrasket over hvor raskt de langtidsskadede stopperne fant tilbake til toppformen.

2. sep 2021 kl 14.20Einar Kvande

Liverpool har sluppet inn bare ett baklengsmål på de tre første ligakampene, og står bokført med sju av ni mulige poeng. Sadio Mané gir en stor del av æren for dette til de erfarne midtstopperne Virgil van Dijk og Joel Matip.

– Det hjelper å ha de beste forsvarsspillerne i verden tilbake på laget. De har vært fantastiske, sier senegaleseren i et intervju med Liverpools offisielle kampprogram.

– Forrige sesong var selvsagt vanskelig for Virgil, men nå smiler han hele tiden! Vi er selvsagt veldig glade for at han er tilbake. Han er en veldig profesjonell atlet, som tar godt vare på seg selv hele tiden. Jeg ble ikke overrasket over at han gikk rett innn på laget igjen, og var i form med en gang. Vi har sett ham spille noen kamper nå, og såvidt jeg kan bedømme er han allerede tilbake på det samme nivået han var på før skaden.

Joe Gomez er også tilbake etter langtidsskade, men det gode spillet til Virgil van Dijk og Matip har holdt ham og nyervervelsen Ibrahima Konate på innbytterbenken så langt.

– Det ble selvsagt vanskelig for oss når vi mistet både Virgil, Joel og Joe Gomez forrige sesong. Når du er vant til å ha spillere av et slikt kaliber på laget, så savner du dem når de er borte. Vi merket det godt. Jeg tror alle klubber i verden ville ha merket det samme, sier Mané.

– Nå er vi veldig glade for at de er tilbake. Vi har fått en god start på sesongen, med disse spillerne i forsvarsrekka. Men vi skal ikke glemme den gode jobben som unge spillere som Nat Phillips og Rhys Williams gjorde da de vikarierte for dem forrige sesong.

Imponert over Konate

Mané er sikker på at nysigneringen Konate også snart vil få sin Liverpool-debut.

– Han er en veldig trivelig fyr. Fra første dag virket det som han hadde vært her i årevis, noe som jeg ble veldig overrasket over. For meg var det ikke slik, for jeg er litt sjenert. Han har kommet inn og funnet seg til rette umiddelbart, noe som er en stor fordel.

– Du så det allerede under preseason at han gjorde det bra, og vi er veldig, veldig glade for at vi har ham i troppen. Jeg tror han vil få en stor sesong.

Mané er ellers veldig glad for at supporterne er tilbake på tribunene.

– Det å ha fansen tilbake på tribunene er en ekstra motivasjon. Liverpool-fansen er de beste i verden, og det er fantastisk å spille for et fullsatt Anfield igjen. Det kan bety mye for oss, og de kan spille en viktig rolle for oss i jakten på suksess.

– Jeg har alltid drømt om å spille mot de beste spillerne i verden, og alle vet at Premier League er en av de beste ligaene som finnes. Vi går på banen for å vinne trofeer, og det er fantastisk for meg å spille her, i denne store, legendariske klubben, med slike fantastiske fans.