– Da Klopp først så meg spille, var han ikke så ivrig på å ha meg i førstelagsstallen

Nathaniel Phillips forteller om åpenhjertig samtale mellom ham selv og Jürgen Klopp.

2. sep 2021 kl 13.11Einar Kvande

Det er ikke tvil om at Jürgen Klopp er en av grunnene til at Nat Phillips valgte å signere en ny firekårskontrakt med Liverpool tidligere denne uken. Det gjorde han vel vitende om at han bare er tyskerens femtevalg på stopperplassene.

– Klopp har gjort svært mye for meg. Helt fra det øyeblikket han hentet meg opp for å trene med førstelaget første gangen. Han så potensialet, og så noe i meg som han likte, og ønsket å jobbe med meg. Helt fra det øyeblikket har han hele tiden kommet med råd og vink, forteller 24-åringen til Liverpoolfc.com.

Stuttgart-oppholdet var viktig

Phillips minnes hvordan Klopp hjalp ham med å bli utlånt til Stuttgart, noe som han karakteriserer som et svært viktig øyeblikk med tanke på resten av karrieren.

– Jeg lærte mye av det oppholdet. Forrige sesong begynte Klopp å stole på meg når han trengte noen til å vikariere på stopperplassene, og han ga meg dermed muligheten til å utivkle meg og vokse som spiller. 

Phillips forteller at Klopp ga ham gode råd og hjalp ham gjennom kampene gjennom hele fjorårsesongen.

– Han har alltid gjort det for meg. Han er en av de beste trenerne i verden, så det er en enorm mulighet for meg at jeg får muligheten til å jobbe under ham og hans stab. Jeg lærer mye av ham.

Førsteinntrykket var ikke så bra

Den første gangen Klopp så Phillips i aksjon var han imidlertid ikke like begeistret for Bolton-gutten. 

– Jeg husker en samtale vi hadde veldig godt. Det var ikke så lenge etter at jeg hadde begynt å trene med førstelaget. Han fortalte meg at første gangen han så meg spille, så var han ikke så ivrig på å ha meg i førstelagsstallen! Men så snart han begynte å jobbe tettere med meg, og så hvordan jeg trente, og hvor mye jeg forbedret meg ved å trene med førstelaget, skiftet han mening.

– Han så at jeg tok til meg informasjonen han ga meg, og hvordan jeg jobbet på banen og på treningsfeltet. Det var nok det han så og likte, og som gjorde han bestemte seg for at han ønsket å jobbe mer meg med, og hjelpe meg med karrieren min.