Han spilte for tre av de fire klubbene som har flest Champions League-titler, og det irriterer ham at han aldri vant Champions League

Den tidligere Liverpool-keeperen ønsker å bli trener eller manager når han legger keeperhanskene på hylla.

2. sep 2021 kl 11.00Einar Kvande

Han spilte for klubber som Barcelona, Liverpool, AC Milan og Bayern München, men vant aldri Champions League. Det er et faktum som irriterer tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina kraftig.

Han vant en rekke titler i løpet av sin karriere, men i Champions League kom han aldri nærmere enn da Liverpool tapte 2-1 for AC Milan i Champions League-finalen i Aten i 2007. 

Målvakten var med i den spanske landslagstroppen som vant EM både i 2008 og 2012, samt VM i 2010.

– Jeg er stolt, men dersom dere spør meg ville jeg ha byttet bort alt for en Champions League-triumf, uttaler Reina i et intervju med Marca.

– Uten tvil er det en slik triumf jeg kjenner mest på at jeg har gått glipp av. Det har plaget meg helt siden jeg tapte finalen med Liverpool i 2007, medgir han.

Liverpool vant som kjent finalen i Istanbul to år tidligere, mot samme motstander. Men for Reina ble det bare en sølvmedalje i 2007.

Sikter seg inn mot en trenerkarriere

Nå sikter den tidligere Liverpool-keeperen seg inn mot en karriere som trener eller manager. 

– Jeg ønsker å bli trener. Jeg skal ta utdanningen som kreves, og jeg skal prøve å gjøre dette grundig, og bli en av de beste, lyder den klare målsettingen hans.

– Jeg er heldig som har hatt gode lærere, noe jeg tror vil være til stor hjelp. Jeg begynner å tenke mer og mer som en trener enn som en spiller. Jeg har et lidenskapelig forhold til taktikk, forklarer Reina. 

– Jeg blir mer og mer nysgjerrig på hvordan ting gjøres, analyserer kamper, og forsøker å fokusere på detaljer som det kan jobbes med i løpet av uken, sier mannen som nå vokter buret for Lazio i Serie A. 

– Det handler om å vite hva treneren ønsker, og gjøre dette ute på banen, slik at man blir til mer hjelp, avslutter 39-åringen.