Ray Clemence skal være syk

Fans verden over, inkludert Pepe Reina, sender sine hilsener til den tidligere Liverpool-keeperen.

9. okt 2020 kl 08.37 Øystein Tronstad oysteit

Det var den kjente kommentator-stemmen Clive Tyldesley som i går meldte at 72-årige Clemence var dårlig. Ingenting har blitt bekreftet og korona har ikke blitt nevnt, men ut fra tonen kan man få en følelse av at det er alvorlig.

Siden meldingen kom torsdag, så har røde supportere fra alle verdens hjørner sendt sine beste minner og hilsener til den tidligere Liverpool-burvokteren.

Blant dem er en annen tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina som skriver:

«Min kjærlighet går til Ray Clemence, den beste Liverpool-keeperen av dem alle. Du satte standardene for alle oss som fulgte deg, og nå er vi med deg.»

Clemence har vært diagnostisert med prostatakreft siden 2005. Han har engasjert seg i kreftkampen i Storbritannia og nylig uttalte han:

– Det kom i grunn ut av ingenting. Jeg hadde passert 50 og følte meg ikke dårlig i det hele tatt, men når jeg gikk på toalettet så var ikke strålen så sterk som den pleide være. Jeg følte aldri at jeg fikk tømt blæra.

Etter å ha fjernet prostataen så har 72-åringen gått på ulike behandlinger. Han har også hatt en svulst i hjernen.

– Det er noe jeg tenker mye på. For meg så er det mentalt, hvis jeg kan vært mentalt sterk så kan jeg komme meg gjennom hva som helst. Det er dager hvor jeg ikke føler meg spesielt bra.

– Jeg vil bare gi et positivt bilde til alle som er involvert i prostatakreft, som hjelper med å finne behandlinger for det eller som har det selv.

Det var Bill Shankly som hentet 18-årige Clemence fra Scunthorpe United i 1967. Prisen skal ha vært £18 000. Fra han etablerte seg på laget så gikk han kun glipp av seks ligakamper på 11 år.

I 1978/79-sesongen slapp Liverpool kun inn 16 mål. Clemence hold buret rent hele 28 ganger, og hjemme på Anfield ble det totalt bare fire baklengs.

Clemence vant ligaen fem ganger med Liverpool. Han var også med på trippelen i Europa i 1977, 78 og 81. Har de røde noen gang hatt en bedre mann bakerst?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]