Så snart landskampene er over venter en knalltøff periode for Liverpool

De røde skal spille sju kamper på 22 dager før det kommer en ny bolk med landskamper i begynnelsen av oktober.

Etter at landskampene er ferdigspilt i neste uke venter et knalltøft program for Liverpool-spillerne, som skal i aksjon både i Premier League, Champions League og ligacupen denne måneden. I alt skal de røde spille seks kamper i løpet av bare 17 dager, før det blir et pusterom på fem dager før den sjuende kampen.

Liverpool har fått en bra start på sesongen, med sju poeng av ni mulige, etter seiere over Norwich og Burnley, samt uavgjort mot Chelsea. 

Travel september

September blir en travel, og ikke minst viktig, måned for Liverpool, hvor det blir minimalt med tid til restitusjon. 

Ti førstelagsspillere som er aktuelle for den første av Liverpools kamper i september, mot Leeds på Elland Road søndag 12. september, er nå opptatt med landslagsfotball. Fire som ikke er involvert er Brasil-trioen Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino, samt Egypts Mohamed Salah. Klubben har som kjent nektet kvartetten å spille fotball i rødlistede land, for å forhindre hotellkarantene ved returen til Storbritannia. 

En tøff bortekamp mot Marco Bielsas Leeds er altså den første av de seks kampene. Yorkshire-klubben fikk en tøff start på sesongen, da de tapte hele 5-1 for Manchester United. De har siden spilt uavgjort både mot Everton og Burnley, og er dermed på 15. plass på tabellen etter tre kamper.

Liverpool kan måtte unnvære Alisson, Fabinho og Firmino i denne kampen, da det brasilianske fotballforbundet krever at FIFA håndhever femdagers-regelen fordi Liverpool nektet å frigi sine brasilianske landslagsspillere til VM-kvalifiseringskampene i Sør-Amerika. Det samme gjelder Leeds-vingen Raphinha.

Champions League-premiere

Bare tre dager senere skal Liverpool spille sin første kamp i høstens gruppespill i Champions League, når AC Milan kommer på besøk til Anfield. 

Dette blir den første kampen mellom lagene siden Champions League-finalen i Aten i 2007. 

Etter Champions League-premieren på en onsdagskveld, følger så en lørdagskamp mot Crystal Palace på Anfield. Palace har som Leeds bare tatt to poeng på sine tre første kamper, og de skal møte ligaleder Tottenham en uke før de kommer til Anfield.

KAN FÅ DEBUTEN DENNE MÅNEDEN: Mange spår at Kaide Gordon får sine første minutter for førstelaget i ligacupkampen mot Norwich.

KAN FÅ DEBUTEN DENNE MÅNEDEN: Mange spår at Kaide Gordon får sine første minutter for førstelaget i ligacupkampen mot Norwich.

Liverpools utvalgte i Premier League-kampene vil trolig få en pust i bakken når de røde gjester Norwich i ligacupen tirsdag 21. september. Det er ventet at Jürgen Klopp vil mønstre et tilnærmet B-lag på Carrow Road, hvor spillere som Ibrahima Konate og Kaide Gordon trolig vil få sine førstelagsdebuter. Vi tipper det også blir gjensyn med karer som Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Takumi Minamino, Curtis Jones og Divock Origi.

Nyopprykkede Brentford blir et nytt beskjentskap, når Liverpool gjester det vestlige London lørdag kveld, 25. september. Dette blir Liverpools aller første besøk på Brentfords nye stadion, og det første møtet mellom klubbene siden 1989.

Thomas Frank sitt mannskap er i Premier League for aller første gang, og har imponert så langt. De åpnet sesongen med å slå Arsenal 2-0, hvor tidligere Liverpool-junior Sergi Canos kom på scoringslisten. London-laget er ubeseiret på sine tre første kamper, og ligger midt på tabellen med sine fem poeng.

Toppoppgjør mot City 

Tirsdagen etter London-turen vil Liverpool være på plass i Portugal, hvor de skal ut mot Porto i sin andre kamp i gruppespillet i Champions League. Liverpool har spilt mot det portugisiske laget fire ganger i løpet av de tre siste årene, og har vunnet tre av disse kampene, mens den siste endte 1-1. Marko Grujic ble solgt til Porto for 10,5 millioner pund tidligere i sommer, og dermed blir det et raskt gjensyn med en spiller som bare fikk 16 førstelagskamper i løpet av fire og et halvt år i helrødt.

Etter den siste kampen i september får Liverpool et pusterom på fem dager før den svært viktige hjemmekampen mot Manchester City søndag 3. oktober. Dette blir en match mellom to av de fremste kandidatene til Premier League-tittelen, og toppoppgjøret blir den siste kampen før en ny landslagspause.