– Alt er på plass, både fysisk og mentalt

Sadio Mané føler seg i knallform, og ser frem til ligaåpningen mot Norwich.

12. aug 2021 kl 12.20Einar Kvande

Liverpool møter Norwich i ligapremieren, akkurat som for to år siden. 2019/20-sesongen startet med en solid seier, 4-1. Nå krysser Sadio Mané fingrene for en like god åpning på sesongen også denne gangen. 

– Jeg ser det som et veldig godt omen at vi vant ligaen sist vi møtte Norwich i åpningskampen, og den gangen vant vi 4-1. Forhåpentligvis skjer det samme denne sesongen, at vi slår dem og vinner ligaen! Det er selvsagt målet vårt, sier senegaleseren i et intervju med Liverpoolfc.com.

Har for første gang i Liverpool-karrieren hatt en skikkelig ferie

Selv satt Mané på innbytterbenken da sesongen ble sparket igang for to år siden, da Norwich-kampen ble spilt bare noen få dager etter at han var tilbake i trening.

– Jeg hadde bare ti dager ferie den sommeren, men denne sommeren har vært annerledes. Jeg har hatt nok ferie. Forhåpentligvis blir det en spennende sesong både for meg og Liverpool FC.

Denne sesongen føler Mané seg i langt bedre form bare et par dager før alvoret starter.

– Det er viktig for oss spillere å få skikkelig hvile, og i sommer tror jeg alle har fått nok hvile. Spesielt jeg. Dette var min første skikkelig lange ferie etter at jeg kom til Liverpool. Preseason gikk bra, og jeg tror alle er fysisk klare. Nå ser vi bare frem til sesongen kommer igang.

– Jeg har følt meg i veldig bra form under løpeøktene. Alt er på plass, både fysisk og mentalt. Jeg er fornøyd med tingenes tilstand, og gleder meg til den nye sesongen.

Mané legger ikke skjul på at det blir viktig for Liverpool å få en god start på sesongen.

– Det er alltid viktig å starte sesongen bra. Det er alltid et godt tegn. Vi ser frem til sesongen, og den blir helt sikkert ikke likedan som de foregående sesongene. Alt går bra nå, og vi har mer erfaring. Bruker vi alt dette, sørger vi for at denne sesongen blir annerledes. Forhåpentligvis blir det en spennende og ikke minst bedre sesong enn i fjor.

Får ekstra motivasjon med supporterne tilbake på tribunene

Denne sesongen vil det også være publikum på tribunene igjen, noe Mané virkelig gleder seg til. 

– Fotball uten fans, er ikke fotball. Forrige sesong savnet vi våre fans veldig, men denne sesongen blir det annerledes. Jeg gleder meg til å ha fans på tribunene igjen, og vi har de beste supporterne i verden. De har spilt en veldig viktig rolle i vår suksess, så det blir en bonus for oss at de er tilbake. 

– Du forventer selvsagt at du blir buet på når du er på bortebane, men for meg og mine lagkamerater gir det ekstra motivasjon. Jeg elsker det når motstanderens supportere buer på meg, og bryr meg ikke om det. Det gir meg bare ekstra motivasjon, så jeg gleder meg bare.

Mané håper å tegne seg på scoringslista så raskt som mulig, og aller helst i ligaåpningen. 

– Vi trenger fans tilstede for å kunne feire skikkelig også. Du trenger folk på tribunene. Å feire en scoring med dine lagkamerater er ikke nok. Vi må feire slike øyeblikk sammen med fansen. 

– Det er alltid spesielt å score mål foran våre fans, og feire sammen med dem, og å se dem feire. Noen ganger ser det nesten ut som de jubler mer enn vi gjør! Slikt gir deg ekstra motivasjon og et ekstra løft til å stå på videre for dem og for laget.