Salah nominert til Ballon d'or

Mohamed Salah er nominert til Ballon d'or for tredje gang på rad, men denne gangen får han ikke med seg noen lagkamerater på listen.

8. okt 2021 kl 19.22Stefan Fosse

Mohamed Salah er igjen nominert til Gullballen, som en av 30 spillere.

Nå gjenstår det å se om han har en mulighet til å ta seg helt til topps på kåringen, etter en fantastisk sesongstart.

– Ingen er bedre akkurat nå

Jamie Carragher er iallfall ikke i tvil om hvem han mener er verdens beste fotballspiller for øyeblikket. 

– Jeg tror ingen i verden eller europeisk fotball spiller bedre for øyeblikket. Hans prestasjon i starten av sesongen har vært helt enestående, sa Jamie Carragher på Sky Sports etter Manchester City-kampen og fortsatte:

– Jeg har sagt dette de siste ukene. Han er en av de beste spillerne som har spilt for Liverpool. Han er inne i Liverpools tidenes ellever.

James Pearce, i The Athletic, deler Carraghers oppfatning av Salahs nivå for øyeblikket, og la ut denne tweeten like etter Salahs drømmemål på Anfield forrige helg.

Ikke en av favorittene

Mohamed Salah har startet sesongen med ni mål og tre målgivende på ni kamper, i alle turneringer. Ganske eksepsjonelle tall for en kantspiller. Likevel er det få som har troen på at egypteren går helt til topps på kåringen.

Et Europamesterskap i sommer og en tyngre vårsesong enn vanlig kan være nok til å sende Salah ut av kåringen allerede nå. 

Hos de fleste betting-selskaper ligger han i sjiktet bak de største favorittene. Robert Lewandowski, Lionel Messi, Jorginho og N'Golo Kantè er noen av dem som, akkurat nå, ligger et stykke foran.

UTE: Mohamed Salah får ikke med seg Sadio Mané på årets Ballon d'or-liste.

UTE: Mohamed Salah får ikke med seg Sadio Mané på årets Ballon d'or-liste.

Mange ute av listen

Mohamed Salah blir dermed den eneste Liverpool-spilleren som har mulighet til å stikke av med prisen som verdens beste fotballspiller i 2021. Det er i sterk kontrast med utdelingen i 2019.

I 2020 ble det ikke utdelt Ballon d'or-pris på grunn av koronasituasjonen.

Virgil Van Dijk, Sadio Mané, Alisson, Roberto Firmino og Trent Alexander-Arnold er alle ute av listen i 2021. Det samme gjelder Georginio Wijnaldum, som også var nominert i 2019. 

Ballon d'or blir utdelt i Paris den 29. november.