– Salah er bedre enn Messi og Ronaldo

Tidligere Premier League-spiss mener at Mohamed Salah nå fremstår som verdens beste fotballspiller.

4. okt 2021 kl 23.10Einar Kvande

Tidligere Blackburn-spiss Chris Sutton mener at Mohamed Salah nå er den beste fotballspilleren i verden. Samtidig beskriver den tidligere storscoreren Alan Shearer målet som Salah gjorde mot Manchester City som en av de beste scoringene i Premier League-æraen.

Salah har gjort ni mål på ni kamper denne sesongen, og det har Sutton lagt merke til.

– For øyeblikket er han bedre enn Messi og Ronaldo, siteres Sutton av BBC.

Liverpools toppscorer gjorde sitt Premier League-mål nummer 100 i september, og mot Manchester City noterte seg først for en strålende målgivende til Sadio Mané, før han selv satte inn en av kandidatene til årets mål i Premier League. 

Sutton mener det er stabiliteten som 29-åringen viser som gjør ham til verdens beste fotballspiller for øyeblikket. 

– Scoringstallene hans har vært sensasjonelle de siste sesongene. Det oppsummerer hvor strålende han er når han presterer på dette nivået over flere år. 

– Du er ute etter stabilitet, og han leverer stabile prestasjoner sesong etter sesong, hvor andre svinner hen. Jeg forstår ikke at Liverpool ikke har fått ham til å signere en ny kontrakt ennå, uttalte Sutton på BBC Radio 5 Live mandag kveld.

Imponerte Richards i Fiorentina

Tidligere England-forsvarer Micah Richards, som spilte sammen med Salah i Fiorentina i 2015, sier seg enig.

– Jeg har sagt at Salah er verdensklasse i mange år. Alle lo av meg. Jeg har skrytt av ham siden vi spilte sammen i Fiorentina.

– Da jeg så ham på trening trodde jeg ikke det var sant. Han kunne drible fem spillere og vippe ballen over keeper. Du kunne slå en pasning til ham så hardt du klarte, og han ville uansett dempe ballen. Han var grådig på trening også, for han visste at han ville score mål. 

– Jeg forsøkte å fortelle folk om ham for mange år siden, men ingen ville lytte til meg. Jeg så det. Så jeg er ikke overrasket over det han gjør nå, sier Richards.