Fan kan bli utestengt fra Anfield på livstid etter spytte-episode

Liverpool har startet etterforskning og samlet betydelig med bevis etter at Manchester City meldte at en Liverpool-fan hadde spyttet mot deres innbytterbenk under andre omgang av kampen på Anfield.

4. okt 2021 kl 22.11Einar Kvande

Flere medier, inkludert The Athletic, BBC og Liverpool Echo, melder at Liverpool har samlet betydelige bevis i saken, etter at Manchester City klaget på at en hjemmesupporter spyttet på noen i deres stab under andre omgang av søndagens kamo på Anfield.

I en pressmelding opplyser Liverpool FC at en rekke vitner er blitt avhørt, og overvåkningsvideoer er også blitt gjennomgått.

– Vi har samlet betydelige bevis, siteres en talsmann for Liverpool FC.

– Bevisene vil bli overlevert til Merseyside-politiet om de ønsker å åpne en kriminalsak.

BBC melder at Liverpool-supporteren kan bli utestengt fra Anfield på livstid, om han blir funnet skyldig. 

Vitner er avhørt

«Etter klage over en svært uheldig hendelse nær innbytterbenkene på Anfield under andre omgang av søndagens kamp mot Manchester City, gjennomfører vi en full etterforskning, der vi samarbeider med de relevante parter, inkludert Manchester City, for å samle bevis fra personer som var vitner til hendelsen, i tillegg til at vi analyser overvåkningsopptak.

Så langt er det samlet betydelige bevis, og dersom vi får spørsmål om det vil disse bevisene bli overlevert Merseyside-poltiet, dersom di ønsker å staffeforfølge personen. 

Saken vil også bli også håndtert i tråd med klubbens offisielle sanksjonsprosesser.

Anfield er vårt hjem, og vi vil sørge for at det er et sikkert og trivelig miljø for alle som er tilstede, og vi kommer ikke til å akseptere uakseptabel oppførsel, da dette strider mot klubbens verdier og prinsipper», heter det i pressemeldingen til Liverpool FC.

– Jeg så ikke det som skjedde, men ble fortalt om det. Dersom det skjedde, er jeg ganske sikker på at Liverpool FC vil straffe vedkommende. Jeg vet at Liverpool er bedre enn oppførsel som dette. Hos alle klubber er det mennesker som gjør dumme ting på grunn av at det er sterke følelser i sving, men du må være i stand til å oppføre deg, sier Manchester City-manager Pep Guardiola om saken.