Liverpool-keeperen er ikke fornøyd med koronaløsningen til den britiske regjeringen

Alisson Becker synes ikke det er noen grunn til at returnerende landslagsspillere skal holdes adskilt fra sine familier i ti dager.

4. okt 2021 kl 19.50Einar Kvande

Alisson Becker er glad for at han får representere Brasil i VM-kvalifiseringskampene mot Venezuela, Colombia og Uruguay denne måneden, men mener at løsningen som den britiske regjeringen fant på problemet med spillere som returnerer fra rødlistede nasjoner har skapt et nytt problem.

Alisson er en av fire Liverpool-spillere som reiser til rødlistede land denne uken. De tre andre er landsmannen Fabinho, greske Kostas Tsimikas, samt senegaleseren Sadio Mané.

Den britiske regjeringen har gitt landslagsspillerne unntak fra koronareglene, slik at de får trene og spille kamper for sine klubber mens de sitter i karantene i ti dager etter hjemkomst til Storbritannia. Men de får ikke være sammen med sine familier i denne tiden.

– De har løst et problem med å skape et annet problem for oss spillerne, sier Alisson til ESPN Brasil.

– Vi får spille for landslaget, noe som vi er forpliktet til, men som også er noe vi ser på som en ære. Nå reiser vi langt bort fra våre familier, og når vi kommer tilbake må vi holde oss unna dem i ti dager til, sier han hoderistende.

Stoler ikke på fotballens koronaprotokoller

Liverpool-keeperen påpeker at fotballen kom raskt igang igjen fordi den hadde grundige korona-protokoller, og han er forundret over at myndighetene ikke ser ut til å stole på disse protokollene lenger.

– Regjeringen oppmuntret spillere til å la seg vaksinere, og vi lot oss vaksinere. Alle er fullvaksinerte, sier han.

Jürgen Klopp sa nylig at 99 prosent av hans spillere og stab er fullvaksinerte. 

– Likevel må vi gå i karantene når vi kommer tilbake, sier en misfornøyd Alisson.

– Vi ber ikke om priviegier, men vi ønsker en avgjørelse som står i stil med realitetene. Vi skjønner situasjonen som verden befinner seg i, en komplisert situasjon, men denne avgjørelsen er helt uforståelig. Det tror jeg mange er enige i. Det er kanskje noen som ikke er enige, men slik ser jeg i alle fall på denne saken.